Indonezija ragina australišką vyną pardavinėti be prekės ženklų

Australijai įvedus įstatymą dėl

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2014, 4:54 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:58 PM

Tarptautinės prekybos korporacijos prie Prekybos ministerijos direktorius Imanas Pambagyo argumentavo, jog Australija negali savavališkai jų importuojamiems tabako gaminiams įvesti tokius ribojimus, kurių nauda nėra moksliškai pagrįsta.

„Australijos sprendimas įvesti vienodas pakuotes visiems tabako gaminiams privertė Indonezijos vyriausybę mąstyti apie panašias sankcijas šiai šaliai. Indonezija galėtų taikyti tokią politiką iš Australijos importuojamam vynui - visi vyno iš Australijos buteliai būtų vienodi ir neturėtų jokių skiriamųjų ženklų”, - aiškino I.Pambagijo.

Buvęs Indonezijos prekybos ministras Gita Wirjawanas jau anksčiau buvo raginęs visas šalis, iš kurių tabako gaminiai eksportuojami į Australiją, priimti sprendimą, jog australiškas vynas būtų pardavinėjamas vienoduose buteliuose be prekės ženklų. Toks sprendimas esą būtų teisingas, mat, vynas, kaip ir tabakas, patenka į tą pačią prekių kategoriją.

„Jei mūsų į Australiją eksportuojamos cigaretės negali turėti jokių prekės ženklų ant pakuočių, jų eksportuojamas vynas taip pat neturi būti ženklinamas nei gamintoją, nei prekės ženklą vaizduojančiais ženklais”, - dėstė I.Pambagijo.

Australija yra pirmoji pasaulio šalis, kurioje tabako gaminiai parduodami vienodomis pakuotėmis be jokių prekės bei gamintojo identifikavimą žyminčių ženklų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.