Aludariai pakvietė klaipėdiečius į svečius ir dovanojo šventę

Klaipėdos „Švyturio“ alaus darykla penktadienį pirmą kartą savo gyvavimo istorijoje atvėrė įmonės vartus visiems pageidaujantiems. Surengti tokią šventę paskatino dvi progos – tarptautinė aludarių diena ir šįmet pažymima 230 metų sukaktis, kai buvo atidaryta uostamiesčio alaus darykla.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 18, 2014, 5:54 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:24 PM

Nuo vidurdienio daryklos kieme – pilna žmonių. Daugiausiai jų rikiuojasi eilėse į ekskursijas po daryklą. Daugelis klausinėjo, ar ekskursijos – tikrai nemokamos, o paskui ramiai laukė ilgokoje eilėje. Jei nusišypsojo laimė, laukiantieji dar galėjo laimėti visokių prizų.

„Aludarių diena – gera proga parodyti, kad esame atviri, norime šviesti visuomenę, pristatydami alaus kultūrą, jo gamybą ir vartojimą. Neturime ko slėpti – ir tuos garsiuosius miltelius, iš kurių verdamas alus, galime drąsiai parodyti ir duoti paragauti“, - sako „Švyturio“ produkto ir alaus kategorijos vystymo vadovas Andrius Bagdzevičius.

Ekskursijas vedė patys daryklos darbuotojai. Jie supažindino su alaus virimo. fermentavimo, pilstymo subtilumais, išsamiai atsakinėjo į visus klausimus.

Iš pradžių planuota rengti keturias 30 žmonių grupių ekskursijas per valandą, bet pageidaujančiųjų savo akimis išvysti alaus gamybos procesą buvo tiek daug, kad ekskursijų teko organizuoti daugiau. Iš viso iki vakaro dalyvaus maždaug tūkstantis žmonių. O į pačią šventę suplaukė kelis kartus daugiau.

Buvo galima pašnekinti ir vyriausiąją aludarę Džuljetą Armonienę. Alaus mėgėjus labiausiai domino senajame Klaipėdos bravore įkurtos „Raudonų plytų“ alaus dirbtuvės. Anksčiau buvo galima išvirti 100 tūkst. litrų mažiausią alaus partiją, o dabar – 60 litrų. Atsirado puikios galimybės eksperimentuoti, gaminti išskirtines alaus rūšis, kurios įtiktų ir išrankiausiems gurmanams.

Šiandien bus išrinktas konkurso „Iššūkis namų aludariams“ nugalėtojas. Jis įgis teisę „Raudonų plutų“ dirbtuvėse išvirti alų pagal savo receptą.

Gamyklos teritorijoje atsidarę barai, kurių stalai ir suolai buvo sukonstruoti iš statinaičių ir butelių padėklų, siūlė paragauti dešimties rūšių gėrimo. Įmonės darbuotojai aiškino jų skirtumus ir ypatumus.

O alaus restoranuose po atviru dangumi alaus someljė Donatas Dabrovolskas aiškino, koks maistas geriausiai tinka prie išsirinktos rūšies alaus. Daug kam buvo netikėta, kad tam tikrų rūšių alus puikiai dera ir visus savo skonio niuansus geriausiai atskleidžia užkandžiaujant citrininiu bananų ir varškės pyragu ar net karštu šokoladu.

Vakare alaus daryklos kieme įrengtoje scenoje koncertuos „Suicide DJ's“ ir „Golden Parazyth“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.