Trečiadienį - neatšaukiamas Briuselio sprendimas Lietuvai

Lietuva eurą turėtų įsivesti nuo 2015 metų pradžios.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 22, 2014, 11:01 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:50 PM

„Posėdis Briuselyje trečiadienį vyks nuo pat ryto. Iki vidurdienio viskas turėtų paaiškėti. Šis momentas mums bus labai svarbus einant į euro zoną - tai yra paskutinis štrichas, paskutinis formalus sprendimas. Europos Sąjungos Taryba paskelbs nebeatšaukiamą litų keitimo į eurus kursą ir tai reikš, kad viskas, euras Lietuvoje jau yra“, - interviu LRT radijui antradienį sakė finansų ministras.

Jo teigimu, netikėtumų neturėtų įvykti: „Abejonių tikrai nėra, nors, atvirai prisipažinsiu, širdis vistiek virpa. Bet vis tiek viskas bus tvarkoje“.

Pasak jo, trečiadienio sprendimas reikš, kad Lietuva užverčia ilgą lito istorijos puslapį.

„Litas mūsų istorijoje suvaidino labai sėkmingą vaidmenį, sustabdant hiperinfliaciją ir stabilizuojant šalies ekonomiką. Dėl to mes turime būti dėkingi savo valiutai. Su litu praėjo geriausi mano gyvenimo metrai, bet tikiuosi, jog aš ne vienas puikiai suprantu - reikia eiti toliau, pereiti į kitą kokybinį lygį ir buvimas euro zonoje Lietuvai, Lietuvos ekonomikai, bendruomenei, visuomenei, yra kitas egzistencijos lygmuo“, - sakė R.Šadžius.

Lietuva eurą turėtų įsivesti nuo 2015 metų pradžios.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.