Rusai apribojo augalinių maisto prekių importą iš Ukrainos

Rusijos federalinė veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba „Rosselchoznadzor“ stabdo augalinės produkcijos iš Ukrainos įvežimą į šalį rankiniame ir įprastame bagaže bei pašto siuntiniuose. Tokią informaciją ketvirtadienį pateikė „Rosselchoznadzor“ vadovo pavaduotojas Aleksejus Aleksejenka.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 24, 2014, 6:34 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:13 PM

Pareigūnas nurodo, kad sprendimas buvo priimtas aptikus karantinuojamos produkcijos. „Fitosanitarai pasitarė ir nusprendė apriboti augalinės produkcijos įvežimą iš Ukrainos paprastame ir rankiniame bagaže“, – teigia jis.

Sprendimas įsigalioja nuo šių metų liepos 28 dienos.

Tarnybos pranešime nurodoma, kad nuo šių metų pradžios užregistruoti 182 bandymai įvežti bulvių bei vaisius vedančių dekoratyvių augalų sodinukų, nepateikus atitinkamų sertifikatų.

„Rosselchoznadzor“ pareigūnai pabrėžia, kad bandymai augalinę produkciją įvežti ir taip pažeisti galiojančias teisines nuostatas nesiliauja. Vyriausiasis Rusijos veterinarijos inspektorius Jevgenijus Nepoklonovas jau kreipėsi į Ukrainos valstybinę fitosanitarinę tarnybą ir paprašė ištirti pažeidimus. Taip pat reikalaujama užtikrinti saugų maisto produktų tiekimą iš Ukrainos teritorijos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.