Neskubėkite nurašyti tekstilės atliekų

Drabužiai tonomis vežami į sąvartynus. Šiuo metu sąvartynuose šalinama didžioji dalis tekstilės atliekų. Pagal regioninių atliekų tvarkymo centrų pateiktą informaciją, vien 2012 m. į sąvartynus jų išvežta apie 716 tonų.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 25, 2014, 12:03 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:56 PM

Tik Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Neringos ir Trakų gyventojai drabužius bei kitus tekstilės gaminius gali mesti į tam skirtus konteinerius, rašo „Lietuvos žinios“. Iš jų iškrautos vertingos atliekos vėliau atrenkamos pakartotinai naudoti: gaminti čiužinius ir kitus gaminius, o tinkami nešioti drabužiai išvežami į skurdesnes už Lietuvą šalis.

Geriausiai tekstilės surinkimas išplėtotas Klaipėdoje, čia stovi 150 tam skirtų konteinerių. Rūbus surenka privati įmonė „Devėdra“. Su mišriomis komunalinėmis atliekomis į sąvartynus iš Klaipėdos apskrities atvežama apie procentas tekstilės atliekų, tačiau jos pakartotinai panaudoti būna nebetinkamos, todėl yra perdirbamos į biokurą.

Nebetinkamus dėvėti ar tiesiog pabodusius drabužius surenka kai kurios rūbais prekiaujančios parduotuvės. O už krepšelį drabužių, kuriais nutarėte atsikratyti, gausite nuolaidą pirkiniams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.