ES sankcijos milijardiniais nuostoliais smogs ne tik Rusijai

Naujienų portalui „EUobserver“

Kaip į naujas sankcijas reaguos V.Putinas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Kaip į naujas sankcijas reaguos V.Putinas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2014, 10:32 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:53 PM

Verslo žurnalas „The Economist“ paskaičiavo, kad Rusijos įmonių patiriami dėl ES ribojimų nuostoliai iš viso gali pasiekti 744 mlrd. eurų.

Vis dėlto analitikai teigia, kad lygiai taip pat dėl apribojimų nukentės ir pati ES - regionas šiais metais praras 40 mlrd. eurų, t.y. 0,3 proc. regiono BVP, o 2015-aisiais nuostoliai sieks 50 mlrd. eurų, t.y. maždaug 0,4 proc. ES BVP. Lėšos daugiausia bus prarastos dėl laukiamų atsakomųjų Rusijos prekybinių apribojimų Europos produkcijai.

Situacija jau sukėlė susirūpinimą pietinėse regiono valstybėse - ypač draugiškus santykius su Rusija palaikančioje Italijoje. Čia registruojamas ekonomikos augimas vis dar silpnas, todėl sankcijos gali sukelti naują recesijos bangą.

Dar penktadienį duodamas interviu vokiečių verslo dienraščiui „Handelsblatt“ Rytų Europos ekonominių santykių komiteto pirmininkas Eckhardtas Cordesas teigė, kad baudžiamosios priemonės, svarstomos ES, neigiamai paveiks Vokietijos ekonomiką, tačiau, „jeigu tokia yra kaina, mes ją sumokėsime“.

Komitetas, atstovaujantis daugiau kaip 6 tūkst. Vokietijos bendrovių, glaudžiai bendradarbiaujančių su Rusija, anksčiau yra teigęs, kad dėl sankcijų darbo vietas rizikuoja prarasti beveik 350 tūkst. Vokietijos įmonių darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.