Oro kondicionierių pardavėjai meldžiasi, kad kaitra neatslūgtų

Oro kondicionierių pardavėjai jau skaičiuoja pelną ir tyliai meldžiasi, kad kaitra užtruktų kuo ilgiau. Jų produkcijos pardavimai per šios vasaros karščius – rekordiniai. „Oro kondicionieriai - kaip ledai. Tik pakaitina ir žmonės puola pirkti“, - sakė bendrovės „Kondicionierių meistras“ atstovas Mantas.

Karštis turi ir savo privalumų: vyrams yra kur akis paganyti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Karštis turi ir savo privalumų: vyrams yra kur akis paganyti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė Rovaitė

2014-07-29 15:33, atnaujinta 2018-02-11 16:08

Dalis žmonių oro kondicionierius mėgina išsinuomoti.

Karštis neša pelną

„Apyvarta išaugo 80 procentų“, – džiaugėsi įmonės „Orokondicionieriai.com“ vadovas Tadas Vildžiūnas. Jo teigimu, pardavimų padaugėja kiekvieną vasarą, tačiau pastarosios, labai karštos savaitės kondicionierių prekeiviams buvo itin sėkmingos.

T.Vildžiūnas pastebi, kad vasarą smarkiai išauga kondicionierius perkančių privačių asmenų skaičius. „Dabar pas mus beveik trečdalis perkančiųjų yra privatūs asmenys, kondicionierius įsirengiantys savo namuose – pasakojo jis.

„Stebuklų nėra, bet apyvarta, ypač šiomis savaitėmis, išaugo vienareikšmiškai“, – pasakojo „Kondicionierių meistras“ atstovas Mantas. Jo teigimu, labai sunku pasakyti, kiek konkrečiai karštis atnešė pelno, nes oro kondicionierių verslas labai nepastovus ir pardavimų skaičius nuolat kinta.

Oro kondicionierių pardavėjų teigimu, išaugusi paklausa oro kondicionierių kainų nepadidino. „Rinka labai dinamiška, daug konkurentų, todėl su kainomis praktiškai neįmanoma žaisti“, – pasakojo Mantas.

Ieško būdų sutaupyti

 T.Vildžiūnas pastebi, kad vasarą žmonės dažniausiai perka pigesnius kondicionierius.

„Vasarą kondicionierius nėra kažkokia planuota investicija, žmonės juos perka, nes nori kaip nors apsisaugoti nuo karščio“, – pasakojo verslininkas.

Norėdami kuo greičiau įsirengti vėdinimo sistemas, žmonės taip pat nėra labai dėmesingi ar reiklūs – dažniausiai renkasi pigiausią ir greičiausią, nebūtinai patį kokybiškiausią, variantą.

T.Vildžiūno teigimu, šią vasarą ypač populiaru tapo kondicionierius nuomotis. Taip galima nuo trumpalaikio karščio apsisaugoti vietoje kelių tūkstančių išleidus tik kelis šimtus litų.

„Kai būna karščio bumas, toks kaip yra dabar, – pasakojo oro kondicionierių pardavėjas, – žmonės bando išsinuomoti kondicionierius savaitei, tikėdamiesi, kad karščiai ilgai nesilaikys.“

Protingi perka žiemą

„Vis dėlto protingi žmonės kondicionierius perka žiemą, o tie, kurie nelabai moka galvoti, laukia vasaros“, – juokavo verslininkas.

Žiemą oro kondicionierių kainos yra nežymiai mažesnės, be to, nėra eilių jiems įsigyti. Būtent tai ir yra didžiausias išankstinio pirkimo privalumas.

„Žiemą gali ramiai užsisakyti oro kondicionierių ir jį tau įrengs jau kitą dieną. – pasakojo T.Vildžiūnas, – O dabar visi laksto, karštligiškai ieško firmų, kurios gali įrengti sistemas per kelias dienas, nes karšta juk šiandien, nelauksi.“

Jo teigimu, užplūdus karščiams, už operatyvumą pirkėjams neretai tenka papurtyti kišenes, o roges ruošiantys vasarą sutaupo ne tik pinigų, bet ir laiko bei nervų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.