Iš Albanijos centrinio banko pagrobti milijonai eurų

Albanijos centrinio banko atstovai pranešė, jog iš pagrindiniame pastate esančių saugyklų buvo pagrobta 713 mln. Albanijos lekų (apie 5 mln. eurų), informuoja „Associated Press“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2014, 3:59 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:29 PM

Albanijos banko pareigūnų duomenimis, lėšos buvo grobstomos ilgą laiką, dėl nusikaltimo praėjusią savaitę teisėsauga sulaikė du šios finansinės institucijos darbuotojus.

Vietinė žiniasklaida netruko paskelbti, kad vienas iš įtariamųjų prisipažino grobstęs banko lėšas pastaruosius ketverius metus, o didžiąją dalį pinigų išleidęs azartiniams lošimams. Centrinio banko ir teisėtvarkos pareigūnai šių pranešimų nekomentavo.

Albanijos centrinis bankas atsakingas už šalies kainų stabilumo palaikymą ir prižiūri 16 čia veikiančių privačių komercinių bankų. Pagrindinės šalies finansinės institucijos atstovai ramina, jog pagrobtos lėšos neturės jokio poveikio valiutos likvidumui ar banko teikiamoms operacijoms.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?