„Lukoil“ Ukrainoje pardavė savo degalines

Rusijos naftos bendrovė „Lukoil“ nusprendė Austrijos bendrovei „AMIC Energy“ parduoti savo padalinį Ukrainoje. Sandorio vertė neskelbiama. „Lukoil“ padaliniui Ukrainoje priklauso 240 degalinių ir šešios naftos bazės šalyje.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2014, 12:39 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:06 PM

Derybos, kaip pastebima pranešime, vyko Austrijos bendrovės, susidomėjusios šiuo aktyvu, iniciatyva. Savo ruožtu, „Lukoil“ tikisi „optimizuoti aktyvų struktūrą ir realizavimo tinklo valdymo sistemą Rytų Europoje“.

Birželį „Lukoil“, prašoma Krymo valdžios, pardavė visas jai pusiasalyje priklausiusias degalines. Bendrovės vadovas Vagitas Alekperovas laikraščiui „Vedomosti“ sakė, kad degalines pardavė padėdamas plėstis mažosioms ir vidutinėms įmonėms – degalinės perduotos valdyti Krymo degalinių operatoriams.

Be degalinių, bendrovė Ukrainoje valdo ir naftos-chemijos kompleksą „Karpatneftechim“ – darbas jame pristabdytas dėl ekonominių priežasčių ir saugumo sumetimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.