Vynu garsėjantį Bordo pašiauš lietuvių vejamų traktorių gausmas

Oro sąlygos, dirvožemis ir technika. Tai - svarbiausi veiksniai, darantys įtakos sėkmei artojų sporto varžybose. Lietuviai jas seniai perkrimto. Vienas jų - sportininkas Andrius Baublus, į artojų sporto varžybas Prancūzijoje vykstantis kartu su Lietuvos artojų komanda.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2014, 10:06 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:15 PM

A.Baublus - ne naujokas. Šis sportininkas iš Lietuvos laukus vagoja jau 15 metų ir turi 10 metų varžybų patirtį. Į tarptautines artojų varžybas jis buvo išlydėtas Žemės ūkio ministerijoje.

Pasaulinės artojų varžybos šiemet vyks pietvakarių Prancūzijoje, Bordo mieste (pranc. Bordeaux). „Varžybose dalyvauju jau bene 10 metų, o ariu laukus jau 15 metų. Artojų sportas labai įdomus, nes reikia ne tik fizinių, bet ir protinių gebėjimų. Be to, labai daug kas priklauso nuo technikos, nuo oro sąlygų, nuo žemės“, – sakė sportininkas.

„Visada reikia pasitikėti savimi, tai - svarbiausia. Todėl visuomet linkiu ne tik sėkmės, bet ir pasitikėjimo savimi. Tad lauksime sugrįžtant“, – įteikdama jam gėles palinkėjo sportininkus išlydėjusi Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Lietuvos artojų komanda šių metų rugpjūčio 29 d. – rugsėjo 8 d. dalyvaus 61-siose Pasaulio arimo varžybose Prancūzijoje. Jau tapo tradicija, kad Lietuvos artojų delegaciją išvykstančią į Pasaulio arimo varžybas palydima ir Žemės ūkio ministerijos.

Kartu su artojais į Prancūzija išvyko ir Pasaulio artojų organizacijos valdybos narys, Pasaulio artojų varžybų teisėjas, Aleksandro Stulginskio universiteto Agronomijos fakulteto prodekanas dr. Vaclovas Bogužas, Lietuvos artojų asociacijos prezidentas, Pasaulio artojų varžybų teisėjas, LŽŪKT Augalininkystės skyriaus vyresnysis specialistas dr. Alfonsas Malinauskas ir Kazys Genčius.

Pastarasis - artojas, 1999 m. ir 2001 m. Pasaulio artojų varžybų tradicinių plūgų klasėje dalyvis. 2004-2013 vykusių Pasaulio artojų varžybų dalyvis, dabar ariantis apverčiamais plūgais. Jis yra Pasaulio arimo varžybų 2009 m. bronzos medalio laimėtojas.

Prieš metus Artojų varžybų organizavimo patirties Kanadoje sėmėsi ir naujasis žemės ūkio viceministras, tuomet dar Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos atstovas Saulius Cironka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.