Bankrutavo dar vienas kelionių organizatorius

Valstybinis turizmo departamentas praneša, kad 2014 m. rugpjūčio 21 d. gautas bendrovės „Neoturas“ pranešimas dėl kelionių organizatoriaus nemokumo. Rugsėjo 5 d. panaikintas „Neoturo“ kelionių organizatoriaus pažymėjimo galiojimas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-09 15:54, atnaujinta 2018-02-09 17:01

Gavęs duomenų, kad „Neoturas“ negrąžina turistams pinigų už nesuteiktas turizmo paslaugas, Turizmo departamentas kreipsis į kelionių organizatorių apdraudusią draudimo kompaniją.

„Neoturo“ veikla apdrausta „BTA Insurance Company SE“ filialo Lietuvoje laidavimo draudimu. Draudimo suma – 150 tūkst. litų.

Nukentėję klientai kviečiami iki spalio 8 d. Turizmo departamentui pateikti prašymus dėl nuostolių kompensavimo.

Nuostoliai bus atlyginti tik tiems klientams, kurie su „Neoturu“ draudimo galiojimo laikotarpiu sudarė turizmo paslaugų teikimo sutartį ir įsigijo organizuotą turistinę kelionę (turizmo paslaugų paketą).

Iš draudimo lėšų nebūtų kompensuojamos išlaidos, patirtos įsigijus tik vieną paslaugą, pvz., tik skrydžio lėktuvu bilietą arba tik apgyvendinimo viešbutyje paslaugą ir kt.

Procedūra nebūtų taikoma ir kitų įmonės kreditorių (kelionių agentų, Lietuvoje ir užsienio valstybėse veikiančių partnerių, darbuotojų ir pan.) nuostoliams kompensuoti.

Visų šių kreditorių reikalavimai turės būti pateikti įmonės bankroto administratoriui. „Neoturas“ nėra pateikęs Turizmo departamentui informacijos dėl bankroto bylos iškėlimo.

Anksčiau 50 proc. „Neoturo“ akcijų valdė Daiva Laivienė, likusias dalijosi Vidmantas Stonys ir Miglė Šilinytė. Prieš porą mėnesių akcijos buvo parduotos.

D.Laivienės sutuoktinis Martynas Laivys prieš keletą metų vadovavo bankrutavusiai skrydžių bendrovei „Star1 Airlines“, o pastaruoju metu dirbo atvykstamojo turizmo bendrovėje „Go Baltic Travel“. Pastarąją įmonę kontroliuoja tie patys akcininkai, kaip ir apie tūkstantį turistų apgavusią „Go Planet Travel“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.