Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurse - negeras kvapas

Anksčiau projektui buvo numatyta 103 mln. litų.

„City Service“ nuomone, Lukiškių tardymo izoliatoriaus viešojo konkurso procedūros yra neskaidrios ir neteisėtos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„City Service“ nuomone, Lukiškių tardymo izoliatoriaus viešojo konkurso procedūros yra neskaidrios ir neteisėtos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 9, 2014, 6:29 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:57 PM

„Šiandien paskelbtas Kalėjimų departamento sprendimas nepradėti derybų su „City Service“ dar kartą parodė, jog Lukiškių tardymo izoliatoriaus viešojo konkurso procedūros yra neskaidrios ir neteisėtos.

Jos vykdomos, šiurkščiai pažeidžiant viešųjų pirkimų teisinį reglamentavimą. Todėl neatmetame galimybės savo teisėtus interesus toliau ginti teisminiu keliu“, - pranešime teigė bendrovės atstovas spaudai Paulius Ugianskis.

Anot jo, departamentas ir toliau vykdo „neaiškius politinius užsakymus“, nes deryboms renkasi kompanijas, pasiūliusias kur kas didesnes kainas.

Kalėjimų departamento direktorius Artūras Norkevičius BNS patvirtino, kad „City Service“ paraiška grąžinta atgal: „Konkurso dokumentai grąžinti“.

Kalėjimų deparetamento pranešime teigiama, kad bendrovei grąžinti neatplėsti vokai su konkurso pasiūlymais.

Anksčiau antradienį jis paskelbė, kad neskelbiamos derybos bus tęsiamos su kitomis konkurso dalyvėmis - „Hanner“ konsorciumu ir „MG Valda“ įmone. Departamento vadovas neatskleidė, kokius finansinius pasiūlymus pateikė konkurso dalyviai.

Liepos pabaigoje departamentas paskelbė, kad neskelbiamų derybų būdu į konkursą kviečiamas bendrovių „Hanner“, „Dailista“ ir „Corpus A“ konsorciumas bei įmonės „MG Valda“ antrinė bendrovė „Pilies projektai“.

Bendrovių „City Service“ ir „Realco statyba“ konsorciumas anksčiau turėjo patikslinti duomenis apie kvalifikaciją, tačiau to nepadarė, todėl jo pasiūlymas buvo atmestas.

Pirmasis kalėjimo iškeldinimo konkursas buvo nutrauktas gegužės pabaigoje dėl, kaip oficialiai nurodoma viešojo pirkimo ataskaitoje, per didelių siūlomų kainų. „Hanner“ konsorciumas projektą įgyvendinti siūlė už 273,2 mln. litų, „Pilies projektai“ - už 289,4 mln. litų, o „ City Service“ konsorciumas - už 233,17 mln. litų.

Anksčiau projektui buvo numatyta 103 mln. litų.

Pasak „City Service“, šiuo metu trys su konkursu susijusios bylos nagrinėjamos Vilniaus apygardos teisme, o viena - Vilniaus apygardos administraciniame teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.