Mėsos perdirbėjams - jokių pažadų: mokesčiai nesikeis

Mėsos perdirbėjai įsitikinę, kad mažesnis pridėtinės vertės mokestis (PVM) jiems padėtų ištverti Rusijos embargo primestą sunkmetį. Bent jau viešuosiuose pirkimuose jie galėtų nušluostyti nosį pigių lenkiškų dešrelių tiekėjams. Tačiau iš Vyriausybės neatsklinda jokių viltį teikiančių pažadų.

Mėsos perdirbimo įmonėms sunku įtikinti valdžią, kad mažesni mokesčiai palengvintų konkurenciją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mėsos perdirbimo įmonėms sunku įtikinti valdžią, kad mažesni mokesčiai palengvintų konkurenciją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2014, 10:49 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:38 PM

Premjeras Algirdas Butkevičius nemato galimybių nuo kitų metų įvesti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą mėsai, kaip tai siūlo kai kurie valdantieji.

„Aš manau, kad šiuo metu, kada yra tokia geopolitinė situacija, ir ji yra įtempta, o tai veikia ir ekonomiką, papildomų lengvatų įvedimas dar labiau sumažintų biudžeto pajamas. Tokiu atveju mes negalėtume vykdyti savo finansinių įsipareigojimų. Turime būti tikrai supratingi ir susitelkę ir tokių lengvatų negalime taikyti“, – sakė A. Butkevičius interviu „Žinių radijui“.

Tokį Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) įstatymo pakeitimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate parlamentarų grupės, tarp kurių yra Darbo partijos frakcijos Seime seniūnas Vytautas Gapšys, vardu įregistravo Seimo narys Petras Gražulis.

Pagal projektą, lengvatinį 5 proc. PVM tarifą siūloma taikyti šviežiai atšaldytai mėsai ir valgomiems subproduktams, šviežiai atšaldytai naminių paukščių mėsai ir jų valgomiems subproduktams, naminių gyvūnų ir paukščių mėsos gaminiams ir pusgaminiams, jei jie atitinka Lietuvoje galiojančių teisės aktų reikalavimus ir Lietuvos standartus, jeigu tokie standartai yra patvirtinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.