„Linava“: viešojo transporto keleivių srautai tebeauga

Lietuvos nacionalinės vežėjų

Keleiviniu transportu naudojasi vis daugiau keleivių.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Keleiviniu transportu naudojasi vis daugiau keleivių.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2014, 5:53 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:13 PM

„Linavos“ parengtoje 2014 m. pirmojo pusmečio statistikos ataskaitoje pastebimos ir kitos tendencijos keleivių gabenimo sektoriuje - didėjanti transporto priemonių rida, optimizuotos išlaidos, vežėjų sąnaudų ir pajamų subalansavimas, geresni priemiesčio maršrutais vežančių įmonių veiklos rezultatai, užsakomųjų maršrutų skaičiaus didėjimas.

Pagrindinė pastebėta neigiama tendencija - vėluojantys savivaldybių atsiskaitymai su keleivių vežėjais už valstybės kompensuojamas viešojo transporto lengvatas. „Linavos“ keleivinio transporto skyriaus vadovas Jevgenijus Stolovickis tarp labiausiai įsiskolinusių minėjo Rokiškio (122 tūkst. Lt už rajoninius pervežimus, 750 tūkst. Lt už tarpmiestinius pervežimus) ir Prienų (73 tūkst. Lt už rajoninius pervežimus mieste, 122 tūkst. už tarpmiestinius pervežimus) rajono savivaldybes.

Nuostolingi buvo ir tarptautiniai keleivių pervežimai. Pirmąjį 2014 m. pusmetį tarptautinius pervežimus vykdančios įmonės patyrė bendrą 1,4 mln. litų nuostolį, tai dvigubai didesnė suma nei pernai tuo pačiu laiku. Manoma, kad pagrindinė to priežastis yra stipri pigių skrydžių bendrovių sudaroma konkurencija.

Statistika apibendrinta išanalizavus 43-ijų viešojo transporto kompanijų duomenis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.