Investuotojų derlius - trečdalis BVP ir tūkstančiai dirbančiųjų

Asociacija „Investors‘ Forum“ , minėdama  15 metų veiklos sukaktį bei Lietuvos dešimtmetį - ES, pirmadienį surengė ir tarptautinę konferenciją. 

Daugiau nuotraukų (1)

Eugenija Grižibauskienė

Sep 15, 2014, 2:13 PM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:24 PM

Asociacija „Investors‘ Forum“ , minėdama  15 metų veiklos sukaktį bei Lietuvos dešimtmetį - ES, pirmadienį surengė ir tarptautinę konferenciją. 

„Ateinantys penkiolika metų bus ne mažiau įspūdingi nei praėjusieji. Dirbome gerai, ateityje dirbsime dar geriau“, - atidarydamas asociacijos „Investors‘ Forum“  tarptautinę konferenciją „10 metų kuriant Lietuvos ateitį kartu su Europos Sąjunga“ kalbėjo  asociacijos valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas.

Atidarymo iškilmių pradžioje buvo parodytas  trumpas filmas apie Lietuvos pokyčius ir „Investors‘ Forum“ nuveiktus darbus. Jis pradėtas Lietuvos krepšinininkų pergalių vaizdais ir baigtas įspūdinga „Investors‘ Forum“ komandos daina.

Dešimtmečio kelyje - iššūkiai

Užsienio investuotojus vienijančio „Investors‘ Forum“ vadovo vertinimu, per pastarąjį dešimtmetį Lietuva nuėjo įspūdingą kelią nuo integracijos į euroatlantines organizacijas iki jau kitąmet Lietuvoje cirkuliuosiančio euro.

„Matome, kad Lietuvos rinkoje investuotojai išlaiko stiprias pozicijas. Net trečdalis planuoja didinti investicijas į kapitalą, beveik pusė tvirtina, kad kurs naujų darbo vietų“, – teigė asociacijos valdybos pirmininkas R .Valiūnas.  Pamatė naudą „Investors‘ Forum“ konstatuoja, kad per jos veiklos metus žmonės pamatė investicijų teikiamą naudą. Ir visuomenės požiūris į užsienio investicijas pakito nuo priešiško iki neutralaus ir teigiamo.

55 bendrovės Investuotojų forumo narės, tarp kurių yra „Philip Morris Baltic“, „Thermo Fisher Scientific“, „Orlen Lietuva“, skandinavų bankai ir daugelis kitų sričių įmonių, – įdarbino 27 tūkst. žmonių.

Jų bendra metinė apyvarta 2013 metais siekė 34 mlrd. litų (9,8 mlrd. eurų), o tai prilygo trečdaliui šalies bendrojo vidaus produkto (BVP).  Konferencijoje - verslo žvaigždės

Konferencijoje banko SEB vyriausiasis strategas besivystančioms rinkoms Peras Hammarlundas aptaria ekonominę Rusijos ir Ukrainos krizės įtaką Lietuvai ir Europai. 

Joje dalyvauja ir Europos Komisijos narys Algirdas Šemeta. 

 Kartu su šiais ekspertais apie galimybes ir iššūkius Europos konkurencingumui konferencijoje už diskusijų stalo susės „Swedbank“ Baltijos bankininkystė padalinio vadovė Birgitte Bonnesen, advokatų kontoros LAWIN partnerė Dovilė Burgienė,   Bendrovės  „Hitachi Visaginas Project Investment“ generalinis direktorius  Takao Kurihara,  JAV-Lietuvos verslo tarybos prezidentas Ericas Stewartas bei , „Investors‘ Forum“ valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas.

Ilgina medžių alėją

Vilniuje, Upės gatvėje esančioje Investuotojų alėjoje, šaknis suleido nauji sodinukai.  Greta jų sutūpė ir nauji suoliukai vilniečiams bei miesto svečiams pailsėti. Asociacijos „Investors‘ Forum“ narių iniciatyva įrengtoje ir jau penkerius metus prižiūrimoje alėjoje  iš viso žaliuos jau 52 liepaitės.

 Asociacija "Investors' Forum" yra stambiausių ir aktyviausių investuotojų į Lietuvos ekonomiką asociacija, kurios užduotis - gerinti Lietuvoje investicinę aplinką.

Įkurta 1999 m. rugsėjo mėnesį, asociacija nuolat plėtėsi ir šiuo metu vienija daugiau nei 50 narių, tarp kurių stambiausi užsienio investuotojai šalyje: pramonės įmonės, bankai, telekomunikacijų, audito, logistikos ir kitų veiklos sričių bendrovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.