Pasaulio turtuolis E. Batista liko prie suskilusios geldos

Verslo imperija bankrutuoja, „Lamborghini“ parduotas, teisėsauga ketina įkišti į belangę. Šios bėdos užgriuvo vokiečių kilmės verslininką Eike Batistą. Brazilijos prokuratūra jam neseniai pateikė kaltinimus, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „Spiegel.de“ informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 16, 2014, 7:51 AM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:15 PM

Dar prieš dvejus metus E.Batista buvo laikomas vienu turtingiausių pasaulio žmonių. Jis neslėpė ketinimų atsidurti pirmojoje šio sąrašo vietoje.

Tačiau dabar šiuos planus teks atidėti, o greičiausiai visai su jais atsisveikinti.

Apgavo investuotojus?

Po to, kai praėjusiais metais E.Batistai priklausantis naftos koncernas OGX paskelbė esąs nemokus, verslininkui veikiausiai teks stoti prieš teismą.

Kaip pranešė Rio de Žaneiro prokuratūra, siekiama įšaldyti 500 mln. eurų įvertintą jo turtą. Už šiuos pinigus turi būti atlyginta investuotojams padaryta žala.

E.Batistai priekaištaujama, kad prieš 2 metus jis juos apgavo.

Verslininkas ketino investuoti milijardą dolerių į savo naftos koncerną OGX, jo akcijoms nukritus iki numatytos kainų ribos. Bet kai tai įvyko, E.Batista nesiskubino.

Gresia 13 metų kalėjimo

Be to, buvęs milijardierius kaltinamas dar ir tuo, kad pasinaudodamas savų žmonių informacija pasisavino 78 mln. eurų pelną, gautą pardavus OGX akcijas.

Pagal Brazilijos įstatymus jam gresia net 13 metų kalėjimo.

Holdingo „Grupo EBX“, kurį 1983 metais įkūrė E.Batista, atstovas šiuos kaltinimus atsisakė komentuoti ir juos atmetė kaip klaidingus.

Buvo mėgstamas politikų

E.Batista, kurio motina kilusi iš Vokietijos, kadaise Achene studijavo kalnakasybą, bet studijas nutraukė.

Sugrįžęs į Braziliją, aukso ieškotojus Amazonės srityje jis aprūpino įrenginiais. Iš šio verslo užsidirbęs nemažai pinigų jis vėliau sukūrė tarptautinę įmonių imperiją.

Vadovaujant prezidentui Luizui Inacio Lulai da Silvai E.Batista tapo turtingiausiu Brazilijos žmogumi, tad buvęs valstybės vadovas pateikdavo jį kaip pavyzdį šalies verslininkams.

Kiti politikai irgi mielai bendravo su laimės kūdikiu, kuris su malonumu pašiepdavo visą šalies ekonomikos elitą.

Lėktuvai – jau išparduoti

Bet nuo praėjusių metų spalio jo įmonių grupės branduoliui koncernui OGX buvo pritaikyti veiklos apribojimai – jų pareikalavo kreditoriai.

E.Batistos imperija pradėjo byrėti, o kartu su ja ėmė sparčiai nykti privatus 57-erių verslininko turtas.

Netrukus milijardieriui teko parduoti baltos spalvos „Lamborghini“, o praėjusiais metais – sraigtasparnį, tris privačius reaktyvinius lėktuvus ir prabangų viešbutį Rio de Žaneire.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.