Kaip grūdinasi verslininkai?

Pirmajame Verslo tarybos rudens posėdyje buvo aptariama, kaip Kauno miesto įmonės ir organizacijos rengiasi euro įvedimui.

Sankcijos atnešė verslui nemažai sunkumų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sankcijos atnešė verslui nemažai sunkumų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-20 06:00, atnaujinta 2018-01-30 07:54

Tiek savivaldybės, tiek verslo atstovai pabrėžė, kad sėkmingai kuriama abipusiu pasitikėjimu grindžiama aplinka kauniečiai nepiktnaudžiauja, nėra skundų dėl neteisingo kainų perskaičiavimo į eurus. 55 iš 176 savivaldybės administruojamų įmonių jau pasirašė Geros valios memorandumą.

Daugiausia nuogąstauta dėl „Kauno autobusų“ ir kito viešojo transporto, kai vadinamuoju dviejų valiutų laikotarpiu (sausio 1–15 d.) bilietus pardavinėjantys vairuotojai privalės būti gerokai atidesni: ne tik vairuoti, bet ir skaičiuoti, grąžą konvertuoti ir atiduoti eurais, rašo „Laikinoji sostinė“.

Iškyla jų aprūpinimo euro monetomis, saugumo, pavojaus eismo saugumui problema. „Mūsų autobusai dirbs kaip 300 mobiliųjų keityklų, – prognozuoja bendrovės „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas. – Tikiuosi, nebus daug piktnaudžiaujančių keleivių, kurie, pateikę 200 litų kupiūrą, pirks vieną bilietėlį.“ DNB banko Kauno skyriaus vadovas Algimantas Anužis atkreipė dėmesį, kad įmonės labai vangiai sudaro sutartis su bankais dėl aprūpinimo naująja valiuta. Paskutiniais mėnesiais dėl to gali kilti problemų.

Verslo tarybos nariai taip pat diskutavo dėl Rusijos embargo ir ES paskelbtų sankcijų Rusijai, jų reikšmės Kauno verslui. Neoficialiomis žiniomis, netrukus Rusija gali uždrausti ir plataus vartojimo prekių, naudotų automobilių įvežimą iš ES, taigi ir Lietuvos.

Pasak Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinio direktoriaus Vytauto Šileikio, reikia kalbėti apie tokio reiškinio priežastis – tai Rusijos informacinis karas, kuris eskaluoja priešišką požiūrį į partnerius Lietuvoje. „Mes, kaip tinklinė organizacija, turime griauti tokius įsitikinimus“, – sakė V.Šileikis. Jo teigimu, rūmų nariai jau yra užgrūdinti tokių situacijų ir gebėjo perkelti rinkas į saugesnes vietas.

Verslo tarybos narys Zigmantas Dargevičius informavo apie rimtus pokyčius turizmo sektoriuje. 78 proc. turistų grupių anuliavo rezervacijas, neatvažiavo didžiulės japonų grupės. Nuogąstaudami, kas bus toliau, stabtelėjo ir investuotojai.

„Kautros“ vadovas L.Skardžiukas pabrėžė, kad verslas neprašo finansinės paramos, dotacijų, tačiau reikalingas kitoks, lojalesnis ir palankesnis, valdžios požiūris į vietos verslininkus.

2012 metų kovą įkurta Verslo taryba yra patariamoji institucija prie Kauno savivaldybės, kurioje svarstomi su verslo aplinka, miesto ekonomine pažanga, strateginiu planavimu, verslo skatinimu, įvaizdžio kūrimu susiję sprendimai.

Verslo tarybą sudaro po penkis deleguotus atstovus iš jos steigėjų – Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų, Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos ir Kauno miesto savivaldybės tarybos. (LS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.