Prisikaupė su V. Romanovu susijusios įmonės pirkėjų

Laikas išseko. Iki rugsėjo 19 dienos dar buvo laukiama pasiūlymų, kas nupirks bankrutavusio Ūkio banko savininkui Vladimirui Romanovui ir jo seseriai Olgai Gončaruk priklausiusios bendrovės "Birač Europe" skolas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 22, 2014, 3:58 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:55 AM

Ši bendrovė valdo 78,42 mln. eurų (270,76 mln. litų) vertės įmonių grupę Bosnijoje ir Hercegovinoje.

Tarptautinį paskolų portfelio pardavimo procesą organizuojanti investicinės bankininkystės paslaugų įmonė „Alpha Advisers“ pradėjo vertinti gautus pasiūlymus. Tikimasi, kad sandoris bus įvykdytas per mėnesį.

Potencialus investuotojas, pasiūlęs didžiausią kainą ir įsigijęs kreditorinius įsipareigojimus, galėtų siekti juos kapitalizuoti ir įgyti grupės veiklos kontrolę arba realizuoti už skolas įkeistą turtą.

„Pardavimo proceso taisyklės neleidžia skelbti tikslaus potencialių investuotojų skaičiaus, galiu pasakyti tik tiek, kad kalbant apie juos reikėtų vartoti daugiskaitą. Tai reiškia, kad pirkėjų varžytuvės egzistuoja ir esama potencialios galimybės sandorį užbaigti sėkmingai.

Nepaisant to, kad įsipareigojimų teisinis statusas iš tiesų yra sudėtingas, o procesą buvo mėginta trikdyti viešai abejojant paskolų portfelio egzistavimu, potencialūs investuotojai įvertino galimą riziką ir pateikė konkrečius siūlymus“, - sakė bankrutavusio "Ūkio banko" bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

„Birač Europe” yra turto valdymo bendrovė, kontroliuojanti vieną didžiausių Bosnijos ir Hercegovinos verslo grupių. Grupė yra viena didžiausių aliuminio žaliavos (molžemio) gamintojų Vidurio ir Rytų Europoje. Ji taip pat gamina hidratą, ceolitą ir natrio silikatą. Grupės gamybos pajėgumas siekia 600 tūkst. tonų molžemio ir ceolito per metus.

Grupę sudaro pagrindinė gamybos bendrovė „Alumina”, boksitų gamybos bendrovė „RB Srebrenica“ bei antrinės įmonės „Mehanika“ ir „Alusil“. Šiuo metu grupė veikia išnaudodama apie 50-60 proc. gamybos pajėgumo. Jos metinės pajamų apimtys siekia 291 mln. litų.

Kreditorinis reikalavimas yra užtikrintas šių bendrovių akcijomis, įmonių hipoteka, ilgalaikiu bei trumpalaikiu turtu, bei bendrovių AB „Birač Europe“ ir „Birač-Energo d.o.o.“ akcijomis. Užtikrinimo priemonių galiojimo grupės įmonės nepripažįsta ir jas ginčija teismuose.

Bendra bankrutuojančio Ūkio banko kreditorių finansinių reikalavimų suma siekia 1 582 119 008 litus. Kauno apygardos teismas bankroto bylą Ūkio bankui iškėlė 2013 metų gegužės 2 dieną. Nutartis įsiteisėjo birželio 7 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.