L. Graužinienė: „Lengvata šildymui nėra teisinga“

Darbo partijos vadovė, Seimo

L.Graužinienės žodžiais, lengvata nebus panaikinta, nenumačius kompensavimo tvarkos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Graužinienės žodžiais, lengvata nebus panaikinta, nenumačius kompensavimo tvarkos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-10-01 10:25, atnaujinta 2018-01-29 01:28

„Darbo partija laikosi tokios nuomonės, kad jeigu jau naikinama lengvata šildymui, tai turi būti padidinamos gaunamos pajamos, ar tai būtų pensija, ar atlyginimas, minimalios algos didinimas. Labai aiškiai turi būti pasakyta, kaip ateis į šeimos pajamas tie pinigai, kurių nebus gauta, panaikinus šilumos lengvatą. Šis mechanizmas šiai dienai dar nėra pateiktas, todėl apsisprendimo dar ir nėra“, - interviu Žinių radijui teigė L.Graužinienė.

Jos žodžiais, lengvata nebus panaikinta, nenumačius kompensavimo tvarkos.

„Kalbėjome politinėje taryboje apie tai, kad jei šilumos lengvata būtų panaikinta, būtinai turi būti sudėliotas kompensavimo mechanizmas. Taip panaikinti ir viskas negalime“, - pridūrė ji.

L.Graužinienės teigimu, lengvata nėra socialiai teisinga ir dėl to, kad taip valstybė remia pelningai dirbančias šilumos gamybos įmones.

„Ši lengvata tikrai nėra socialiai teisinga. Faktiškai, šia lengvata valstybė remia pačius šiluminininkus, tai yra įmones, kurios dirba pelningai. Nes kiekviena lengvata pirmiausiai naudinga ne vartotojui, bet tam tarpininkui, kuris tą naudą gauna“, - sakė Seimo pirmininkė.

Iki šių metų pabaigos Lietuvoje centralizuotam šildymui galioja 9 proc. PVM, kai standartinis PVM tarifas yra 21 proc. Valdžia turėtų apsispręsti, ar PVM lengvata šildymui bus taikoma kitais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.