Lėktuvas į Eindhoveną vos pakilęs grįžo atgal. Kas nutiko?

Tarptautiniame Vilniaus oro uoste (TVOU) buvo įstrigę keleiviai, susiruošę į Eindhoveną. Į šį Nyderlandų pietuose esantį miestą oro bendrovės „Wizz Air“ orlaivis turėjo išskristi 7 valandą. Jis pakilo numatytu laiku, tačiau netrukus grįžo į TVOU.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2014, 2:10 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 10:40 AM

Kaip pranešė TVOU atstovai, orlaivis numatytu laiku, 7 valandą ryto, pakilo iš oro uosto, tačiau nespėjo netgi išskristi iš Lietuvos teritorijos – apsigręžęs dėl gedimo sugrįžo atgal į Vilnių. Koks gedimas ištiko orlaivį, aiškinamasi.

Keleiviai liko laukti oro uoste. Skrydis buvo kelis kartus atidedamas. Į Eindhoveną keleiviai galiausiai išskrido tik apie 13 valandą.  

Iki spalio pabaigos vengrų aviacijos įmonė iš Vilniaus į Eindhoveną skraidina keturis kartus per savaitę – pirmadienį, trečiadienį, penktadienį ir sekmadienį.

Kas nutiko ore, paaiškino „Wizz Air“ atstovai: „Spalio 6 d. iš Vilniaus į Eindhoveną skridęs „Wizz Air“ lėktuvas „Airbus A320“ (skrydžio numeris W68025) buvo priverstas grįžti atgal į Tarptautinį Vilniaus oro uostą, praėjus 20 minučių po pakilimo.

„Wizz air“, būdama didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė Rytų ir Centrinėje Europoje, rūpinasi visais savo keleiviais ir teikia išskirtinį dėmesį keleivių saugumui, tad minėta prevencinė priemonė buvo pasirinkta dėl pilotų pastebėto įspėjamojo signalo viename iš skydelių.

Siekiant išvengti ilgesnio delsimo, kol inžinieriai patikrins bendrovės lėktuvą, „Wizz Air“ į Vilniaus oro uostą išsiuntė lėktuvą iš Budapešto, kuris tęsė skrydį iš Vilniaus į Eindhoveną ir pakilo iš Vilniaus 12 val. 54 min.

„Wizz Air“ darė viską, kad tokioje situacijoje keleiviais būtų pasirūpinta, tad pagal galiojantį ES 261 reglamentą, keleiviams buvo suteikta reikiama rūpyba, užkandžiai. Keleiviai informaciją dėl atnaujintų skrydžių visada gali rasti wizzair.com interneto svetainėje bei mobilioje aplikacijoje.

Pirmasis orlaivis, turėjęs vykdyti skrydį, grąžintas į tarnybą. Kompanija nuoširdžiai atsiprašo visų keleivių, kuriems atidėtas skrydis sukėlė nepatogumų, tačiau keleivių ir įgulos saugumas – bendrovės prioritetas.“

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus