Rusai uždraudė prekių reeksportą per Lenkiją

Rusijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba „Rosselchoznadzor“ uždraudė per Lenkijos teritoriją vykdyti prekių reeksportą į savo teritoriją. Augalinės kilmės produkciją įvežti per Lenkiją draudžiama nuo spalio 6 d., penktadienį nurodo „Rosselchoznadzor“ atstovė spaudai Julija Trofimova. Apie tai praneša „Reuters“.

Rusija aiškina, kad turėdami reeksportuoti prekes lenkai iš tiesų veža savo gaminius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusija aiškina, kad turėdami reeksportuoti prekes lenkai iš tiesų veža savo gaminius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 10, 2014, 4:37 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 7:52 PM

„Aptikome duomenų, kad Lenkija nurodo vykdanti prekių reeksportą, tačiau iš tiesų mums tiekia savo pačios gamintas prekes“, – taip paaiškino priimtą sprendimą reguliavimo tarnybos pareigūnė.

Anot jos, draudimas taikomas prekėms, kurios buvo pagamintos kitose šalyse, tačiau vėliau Lenkijos teritorijoje, prieš siunčiant jas į Rusiją, iškrautos ar sandėliuotos. Atstovė spaudai teigia, kad nutarimas taikomas visoms augalinės produkcijos rūšims, net ir sėkloms.

Lenkiškų prekių eksporto į Rusiją apribojimai taikomi nuo spalio 7 d., kai atsakydama į Vakarų įvestas sankcijas Maskva uždraudė importuoti į šalį jautieną, kiaulieną, daržoves, vaisius, paukštieną, žuvis, sūrius, pieną ir pieno produkciją iš ES, JAV, Australijos, Kanados ir Norvegijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.