Vašingtone - apie pinigų politikos iššūkius abipus atlanto

Lietuvos banko valdybos pirmininkas

V.Vasiliauskas kalbės apie JAV ir euro zonos šalių centrinių bankų veiksmus siekiant subalansuotos ūkio raidos.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Vasiliauskas kalbės apie JAV ir euro zonos šalių centrinių bankų veiksmus siekiant subalansuotos ūkio raidos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2014, 3:41 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 5:54 PM

Su JAV centrinio banko vadovo pavaduotoju V.Vasiliauskas aptars JAV ir euro zonos šalių centrinių bankų veiksmus siekiant subalansuotos ūkio raidos.

Tai pirmas tokio aukšto lygio Lietuvos banko ir FED vadovų susitikimas.

„Šiuo metu pinigų politikos formuotojai abiejose Atlanto pusėse susiduria su skirtingais iššūkiais, tačiau ir vienų, ir kitų uždavinys tas pats – prisidėti prie tvarios ūkio plėtros“, – sakė V.Vasiliauskas.

Jis pabrėžė, kad ekonomikos augimas euro zonoje tebėra vangus, todėl su mažos infliacijos iššūkiu susiduriantis Europos Centrinis Bankas (ECB), siekdamas pagyvinti realiosios ekonomikos finansavimą, pastaruoju metu pradėjo taikyti naujas skatinamosios pinigų politikos priemones. Savo ruožtu FED mažina kiekybinio skatinimo programų apimtį ir rengiasi griežtinti pinigų politiką, nes JAV ekonomikos atsigavimas įgauna vis tvirtesnį pagrindą.

„ECB ir FED – didžiausi pasaulio centriniai bankai, savo sprendimais darantys reikšmingą poveikį pasaulio ūkiui, todėl susitikimo darbotvarkėje numatyta aptarti FED ir ECB pinigų politikos poveikį tarptautinėms finansų rinkoms, kainų stabilumui ir ekonomikos raidai,“ – teigė Lietuvos banko vadovas, nuo 2015 m. sausio mėn. tapsiantis ECB valdančiosios tarybos nariu.

S.Fisheris FED vicepirmininku tapo 2014 metų gegužės. Prieš tai jis užėmė Izraelio centrinio banko valdytojo pareigas, buvo „Citigroup“ pirmininko pavaduotoju bei Tarptautinio valiutos fondo (TVF) pirmuoju vykdančiojo direktoriaus pavaduotoju.

TVF ir Pasaulio banko metiniuose renginiuose Vašingtone dalyvaujantis Lietuvos banko valdybos pirmininkas šeštadienį taip pat susitiks su TVF Europos departamento vadovu Poulu Thomsenu, dalyvaus Baltijos šalių centrinių bankų vadovų susitikime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.