Išmokų už žemę avansas - jau šią savaitę

Tiesioginių išmokų už 2014 metais deklaruotus žemės ūkio naudmenų plotus, atitinkančius paramos tiesioginėmis išmokomis teikimo reikalavimus, avansas bus mokamas nuo spalio 16 d. iki lapkričio 30 dienos.

Pirmumas avansui gauti bus suteiktas pieno gamintojams.<br>V.Balkūno nuotr.
Pirmumas avansui gauti bus suteiktas pieno gamintojams.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2014, 6:28 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 12:10 PM

„Patvirtintas avanso dydis yra 190 litų, o už pirmuosius hektarus nustatyta perskirstymo avansinė išmoka – 45 litai už vieną hektarą“, – sako žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Pagal Žemės ūkio ministerijos nustatytus prioritetus, avansai greičiausiai pasieks aktyvia žemės ūkio veikla užsiimančius žmones.

Pirmumas avansui gauti bus suteiktas pieno gamintojams. Prioritetinėje eilėje yra ir šiais metais deklaravusieji pasėlius, pievas ir ganyklas bei turintieji gyvulių pareiškėjai.

Pareiškėjams, turintiems ilgalaikių finansinių įsipareigojimų, dalyvaujantiems įgyvendinant investicinius projektus ar turintiems didelių finansinių sunkumų dėl išskirtinių nepalankių sąlygų, taip pat suteikiamas pirmumas gauti avansus.

Tiesioginių išmokų avansų sulauks pareiškėjai, atitinkantys nurodytus prioritetinius kriterijus, jei jų paraiškose nenustatyta neatitikimų ir yra atlikti visi reikiami patikrinimai.

2014 m. pateikta daugiau kaip 142 tūkst. paraiškų tiesioginėms išmokoms gauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.