„Air Lituanica“ jau suskaičiavo 150 tūkstančių keleivių

Pernai birželį startavusi Lietuvos oro bendrovė „Air Lituanica“ trečiadienį sulaukė 150-tūkstantojo keleivio - vokietis Detlefas Otto po viešnagės Vilniuje skrido namo į Berlyną. Paklausiausia šiemet tarp lietuviškos aviacijos įmonės klientų Talino kryptis.

Garbingą keleivį D.Otto sveikino „Air Lituanica“ vadovas Gytis Gumuliauskas, Vilniaus mero pavaduotojas Jonas Pinskus ir oro bendrovės valdybos pirmininkas Kęstutis Binkauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
Garbingą keleivį D.Otto sveikino „Air Lituanica“ vadovas Gytis Gumuliauskas, Vilniaus mero pavaduotojas Jonas Pinskus ir oro bendrovės valdybos pirmininkas Kęstutis Binkauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė, Aida Murauskaitė

Oct 15, 2014, 2:27 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 5:51 AM

Verslininkas D.Otto į Vilnių skraido gana dažnai, mat Lietuvoje tvarko verslo reikalus. Ilgainiui jo įmonė „PME Projectmanagement und Engineering“ plėsis, tad į Lietuvos sostinę jis keliaus kas savaitę.

„Man labai patogu skraidyti su „Air Lituanica“, - lietuvišką aviacijos bendrovę gyrė vokietis. Dovanų jis gavo skrydžio bilietą.

Garbingą keleivį sveikino „Air Lituanica“ vadovas Gytis Gumuliauskas, oro bendrovės valdybos pirmininkas Kęstutis Binkauskas ir Vilniaus mero pavaduotojas Jonas Pinskus.

Į Berlyną – dirbti

100 tūkstantojo keleivio „Air Lituanica“ sulaukė per savo pirmąsias sukaktuves – birželio pabaigoje. Šiuo skaičiumi taip pat paženklintas skrydis į Berlyną.

100 000-ąja bendrovės keleive tapo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Šokio ir judesio katedros vedėja, šokio kritikė Ingrida Gerbutavičiūtė, birželio 29 d. skridusi į Berlyną. „Su „Air Lituanica“ skraidau nuolat, nes dirbu tarp Vilniaus ir Berlyno“, – sakė I.Gerbutavičiūtė.

„Air Lituanica“ keleiviais rūpinasi 17 skrydžio palydovių, orlaivius valdo 11 pilotų, skrydžio saugą užtikrina 4 nuolat dirbantys lėktuvų technikai, o į visus keleivių klausimus atsako 7 klientų aptarnavimo specialistai.

Pirmuoju smuiku griežia Talino kryptis

Per aštuonis šių metų mėnesius daugiausia keleivių „Air Lituanica“ pervežė maršrutu Vilnius-Talinas - 16,7 tūkst, iš Vilniaus į Paryžių - 14,9 tūkst., į Miuncheną - 13,4 tūkst., į Berlyną - 12,4 tūkst., į Prahą - 9,2 tūkst., į Briuselį - 8,4 tūkst.

Nors iš Vilniaus į Bilundą pradėjo skraidinti tik birželio antroje pusėje, iki šios dienos pervežta 4 tūkst. keleivių.

„Air Lituanica” atskraidinti turistai Lietuvoje jau išleido 41 mln. litų.

57 proc. „Air Lituanica” bilietų parduodama užsienyje, 43 proc. - Lietuvoje. Daugiausia bilietų parduodama Estijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje.

„Nuo rugpjūčio 31 dienos atnaujinome tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Amsterdamą ir jau siūlome jungiamuosius skrydžius su KLM per Amsterdamą ir Air France per Paryžių.

Kol kas populiariausios jungtys - Marselis, Aberdynas, Glazgas, Venecija, Bordo, Madridas, Nica, Dubajus.

Nė viena iš šių krypčių nėra tiesiogiai pasiekiama iš Lietuvos, todėl jungtys su didžiaisiais Europos skrydžių centrais gerina Lietuvos pasiekiamumą“, - kalbėjo „Air Lituanica'“ komercijos direktorius Simonas Bartkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.