Nebrangus remontas – galvosopis užsakovams

Vienais mažiausių iš pasiūlytų įkainių viešuosius paslaugų pirkimo konkursus laiminti Klaipėdos statybų bendrovė „Gora“ tapo tikru galvos skausmu Ukmergės ir Širvintų rajonų savivaldybių vadovams.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Oct 16, 2014, 4:00 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 1:03 AM

Ukmergės rajono savivaldybė su bendrove „Gora“ Želvos ir Veprių vidurinių mokyklų modernizavimo darbų sutartis pasirašė šių metų sausio mėnesį.

Pagal LAIF programą abiejose mokyklose iki rugsėjo 1-osios turėjo būti atlikti pastato šiltinimo ir stogo remonto darbai, rašo „Lietuvos rytas“.

Želvos vidurinės mokyklos darbų sąmata siekia 850 tūkstančių, o Veprių – 697 tūkstančius litų.

Kadangi iki nurodytos datos bendrovės „Gora“ statybininkai mokyklose buvo dar net neįpusėję savo darbų, Ukmergės savivaldybės vadovai buvo priversti sutartį pratęsti iki lapkričio pabaigos.

„Daugiau nenorėtume turėti reikalų su tokiais statybininkais“, – lyg susitarę kartojo mokyklų vadovai.

Nulupo plyteles ir pradingo

Širvintų rajono savivaldybės meras Vincas Jasiukevičius tvirtino turįs labai mažai vilties, kad iki šių metų pabaigos, kaip numatyta sutartyje, „Gora“ rekonstruos ir modernizuos Širvintų viešosios bibliotekos ir kultūros centro pastatą.

Prasidėjus spaliui beveik 1,5 milijono litų vertės darbai dar net nebuvo pradėti.

„Darbams skiriamos lėšos iš Valstybės investicijų programos, jas būtinai reikia panaudoti šiais metais.

Sutartį su bendrove „Gora“ pasirašėme liepos 23-iąją – tikrai turėjo pakankamai laiko ir geras orų sąlygas dirbti. Bet bendrovės darbininkai darbus pradėjo tiktai rugsėjo 17-ąją po savivaldybės nuolatinių raginimų ir pradėjus skaičiuoti delspinigius už sutartyje numatytų darbų atlikimo grafiko nesilaikymą“, – pasakojo meras.

Deja, atvažiavę keli darbininkai nulupo tik senas laiptų plyteles.

„Kai po to gavo iš mūsų pastabų, kad senų vietoje ėmė klijuoti ne tas naujas plyteles ir ne taip, kaip numatyta techniniame projekte, viską metė ir dingo“, – sakė V.Jasiukevičius.

Ne kartą keitėsi statybininkai

„Spalio 1-ąją buvo padaryta tik apie ketvirtadalį darbų – sutvarkytos tik dvi sienos ir atliktas pirminis stogo remontas. Tiesa, iš pradžių viskas atrodė gana optimistiškai. Prieš Jonines atvykę statybininkai, nors ir gana lėtai, dirbo iki liepos vidurio. Po to viską metė ir pradingo.

Praėjo nemažai laiko, kol atvažiavo kiti, bet ir jie ilgai neužsibuvo. Rugsėjo 9-ąją darbai vėl visiškai sustojo“, – kalbėjo Želvos vidurinės mokyklos direktorius Vidas Tavoras.

Nors šios statybos ugdymo procesui netrukdo, mokyklos vadovui nerimą kelia tai, kad dėl rudeninio lietaus drėgmė pro šiuo metu nesandarų, lietaus nubėgimo sistemų neturintį stogą gali patekti tarp sienų ir šiltinimo medžiagos ir taip pakenks pastatui.

V.Tavoras stebėjosi, kad klaipėdiečiai statybininkai taip ilgai krapštosi prie 2800 kvadratinių metrų ploto mokyklos pastato sienų ir stogo.

„Kiek kalbėjausi su vietiniais statybininkais, jie per mėnesį pajėgūs visiškai sutvarkyti 1500 kvadratinių metrų plotą“, – sakė jis.

Vanduo apliejo du aukštus

Ukmergės rajono Veprių vidurinės mokyklos direktorė Rima Ramanauskienė neslėpė nusivylimo bendrove „Gora“ ir tikino, kad mokyklos modernizavimo darbai ne tik beveik nepajuda iš vietos, bet dar ir nemažai nuostolių per tuos statybininkus patirta.

„Vasarą prieš didžiules liūtis statybininkai nulupo vieno mokyklos korpuso stogą ir kažkur pradingo. Lijo beveik dvi savaites, vanduo per du aukštus bėgo kaip iš kokio dušo. Buvo apsemti septyni kabinetai, keturi iš jų nukentėjo labai stipriai.

Iki šiol dar viskas stipriai dvokia, prireiks, ko gero, visų metų, kad išdžiūtų. Jau dabar esame priversti įjungti šildymą ir šildyti sudrėkusį pastatą.

Nuostolių dar iki galo neapskaičiavome, nes vanduo dviejose pastato vietose dar tebebėga“ , – kalbėjo R.Ramanauskienė.

Žada baigti laiku

Pakalbinti bendrovės „Gora“ vadovo nepavyko. Į raštu pateiktus „Lietuvos ryto“ klausimus atsakymus atsiuntė įmonės administratorė Jomantė Bidvaitė.

Pasak jos, Ukmergės rajono Želvos ir Veprių vidurinių mokyklų modernizavimo darbai užtruko ne dėl įmonės kaltės.

„Sutartys su Ukmergės savivaldybės administracija buvo pasirašytos šių metų sausio mėnesį, bet įsigaliojo tik nuo balandžio 22-osios, gavus užsakovo pranešimą apie gautą finansavimą.

Todėl nusitęsė darbų vykdymo pradžia – pirmus 3 mėnesius vykdomi projektavimo darbai, tad visko užbaigti laiku nebuvo įmanoma.

Minėtuose objektuose esame atlikę daugiau negu pusę darbų. Visus likusius darbus atliksime per sutartyje numatytą laiką.

Iki nustatyto termino prisiimtus įsipareigojimus įvykdysime ir Širvintose, ten jau artimiausiu metu darbai bus vykdomi metus maksimalias pajėgas“, – kalbėjo J.Bidvaitė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.