Nevalos Šiaulių konditeriai tortus pakavo į naudotas dėžutes

Šiaulių įmonei „Beržynėlis“ laikinai uždrausta gaminti konditerijos ir pyrago gaminius. Tokį sprendimą priėmė Šiaulių Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), kai inspektoriai įmonėje užfiksavo daug grubių higienos pažeidimų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2014, 3:47 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 9:41 PM

Nustatyta, kad patalpos nevalytos – ant grindų, apsauginių langų žaliuzių ir kitų paviršių susikaupę nešvarumų. Laiptinė, kuri turėtų būti naudojama žaliavoms pristatyti, užkrauta pašaliniais, gamyboje nenaudojamais daiktais, nešvari. Darbuotojų darbo drabužiai taip pat laikomi nešvarioje spintelėje, o prie plautuvių trūksta rankų plovimo priemonių. Nėra atskiro, ženklinto tualetų valymo inventoriaus, be to, darbuotojai nežino, kaip naudotis dezinfekcijai skirtomis medžiagomis.

Įmonės „Beržynėlis“ veikla sustabdyta ir dėl to, kad miltinės konditerijos gaminiai fasuojami į kartonines dėžutes, kurios jau buvo naudotos (sugrąžintos iš prekybos). Gamyboje naudojamas nešvarus ir nusidėvėjęs inventorius – surūdijusios trintuvės, kepimo formos. Ne visos atliekų talpos suženklintos. Pavyzdžiui, neženklintas baltas šiukšlių kibiras, nors tokie indai dažnai naudojami ir maisto produktų laikymui.

Šiaulių VMVT inspektoriai nustatė, kad šioje įmonėje neužtikrinamas maisto produktų atsekamumas. „Beržynėlio“ kepykla negalės atnaujinti veiklos, kol nebus pašalinti seniai besikartojantys pažeidimai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.