Ar saugu atsiskaityti mokėjimo kortele, jei aparatas neuždengtas

Kortelių skaitytuvų gaubtai nėra privalomi, o saugumą, atsiskaitant kortelėmis, galima užtikrinti aparatą tiesiog pridengiant ranka, sako Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas.

Klientams kortelių skaitytuvą rekomenduojama pridengti ranka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Klientams kortelių skaitytuvą rekomenduojama pridengti ranka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT Radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt

Oct 20, 2014, 3:52 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 8:42 AM

LRT radijo klausytoja susirūpino, ar saugu atsiskaityti kortele, jei kortelių skaitytuvas neturi apsauginio gaubto.

„Kaip atsiskaityti mokėjimo kortele, jei atsiskaitymo aparatas apnuogintas, jokio gaubto? Koks tada saugumas? Kas už tai atsako? Kalbu apie parduotuvę. Kreipiausi į administraciją gal prieš metus, pokyčių nėra“, – teigia klausytoja.

Lietuvos bankų asociacijos prezidentas S. Kropas aiškina, kad kortelių skaitytuvų gaubtai nėra privalomi. Klientams kortelių skaitytuvą rekomenduojama pridengti savo ranka.

„Tokio teisinio reikalavimo nėra. Rekomenduojama klavišus uždengti ranka ir tokiu būdu užtikrinti konfidencialumą“, – tvirtina S. Kropas.

Pašnekovas pastebi, kad žmonėms gali būti nejauku prietaisą pridengti ranka. Tačiau, jo teigimu, to gėdytis tikrai nereikėtų. Maža to, tai – oficialios rekomendacijos ir geros praktikos elementai.

„Saugumas yra dorybė ir visai ne gėda. Paslėpti identifikacijos duomenis, žiūrėti, ar šalia kas nors nežiūri per petį, ir būti tikram, kad duomenys nebus nuskaityt – kaip tik gero elgesio pavyzdys“, – teigia Lietuvos bankų asociacijos prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.