„Maxima LT“ jau moko darbuotojus dirbti su euru

„Maxima LT“ pradeda paskutinį pasiruošimo euro įvedimui etapą – darbuotojų mokymus. Mokymų programą „Maxima LT“ parengė remdamasi kolegų latvių patirtimi ir atsižvelgusi į Lietuvos banko rekomendacijas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-27 11:28, atnaujinta 2018-01-24 13:44

Iš pradžių bus apmokyti 26 vidiniai lektoriai keturiuose didžiuosiuose miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose, vėliau iki gruodžio mėnesio – dar beveik 4 tūkst. bendrovės darbuotojų. Iš viso „Maxima LT“ į kasininkų-pardavėjų, parduotuvių vadovų ir apsaugos darbuotojų, kurie tiesiogiai dirbs su naująja valiuta ir bendraus su klientais, parengimą ketina investuoti apie 50 tūkst. litų.

„Mūsų darbuotojų mokymai yra labai svarbus bendrovės pasirengimo naujos valiutos įvedimui etapas. Tik tinkamai paruošti darbuotojai galės patys drąsiau jaustis šiuo visiems nelengvu etapu vos įvedus eurą ir padėti prie pasikeitimų prisitaikyti mūsų pirkėjams. Dėl to daug dėmesio skyrėme ne tik mokymo medžiagos sudarymui, bet praktiniam darbuotojų parengimui“, – sako bendrovės „Maxima LT“ Generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

„Maxima LT“ parengė specialią mokymų programą, kuria vadovaujantis tinklo darbuotojai supažindinami su euru, jo skiriamaisiais ir saugos požymiais, taip pat su kasdienėmis konkrečiomis darbo su kasos aparatais, kasdienių finansinių operacijų atlikimo instrukcijomis. Siekiant darbuotojams suteikti ne tik teorinių, bet ir praktinių įgūdžių, dalyje parduotuvių įrengtos mokomosios kasos, taip užtikrinant kad darbuotojai turėtų galimybę pabandyti ir išmokti kasdienes finansines operacijas atlikti jau naująja valiuta.

Mokymų programoje ypatingas dėmesys bus skiriamas teoriškai bei praktiškai pasirengti prekybininkams sunkiausiam laikotarpiui – pirmosioms dviem savaitėms po euro įvedimo, kai pirkėjai galės atsiskaitinėti abiem valiutomis. „Maxima LT“ darbuotojai bus rengiami ir bendrauti su klientais – suteikti jiems informaciją apie naująją valiutą, produktų ir prekių kainų konvertavimą iš litų į eurus, kainų nurodymą etiketėse, atsakyti į kitus klientams kilsiančius klausimus.

Nors siekiant palengvinti tinklo darbuotojų darbą, daugelis operacijų kasose bus atliekama automatiškai – tinklo kasos tam bus perprogramuotos ir parengtos, vis tik pereinamuoju laikotarpiu darbuotojai turės daugiau dėmesio ir laiko skirti kasdienėms finansinėms operacijoms, kainų etikečių keitimui. Tad, siekiant sumažinti parduotuvių darbuotojams teksiantį krūvį, planuojama šiuo periodu laikinai papildomai įdarbinti kelis šimtus naujų darbuotojų.

Preliminariais skaičiavimais „Maxima LT“ investicijos pereinant prie naujos valiutos šalyje sieks apie 1,3 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.