Ilgų švenčių atodūsis: iš parduotuvių dingo citrinos

Parduotuvių lentynose – apvytę apelsinai, o įprastinių bei žaliųjų citrinų – nė pėdsako. Šventės, atrodo, kruopščiai iššlavė ne tik citrusinių vaisių lentynas, bet ir pirkėjų kišenes. Ypač tų, kuriems tenka „gydytis“ pagirias. O gal ir tų, kurių namuose sukiojasi peršalimo ligos.

Parduotuvėse - skanūs, nors ir ne itin švieži apelsinai ir mandarinai, tačiau citrinų - nė pėdsako.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Parduotuvėse - skanūs, nors ir ne itin švieži apelsinai ir mandarinai, tačiau citrinų - nė pėdsako.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė

2015-01-04 16:05, atnaujinta 2018-01-17 01:45

Dingo citrinos? „Dingo“, - atsiduso sostinės Vilniaus gatvėje esančios „Iki“ parduotuvės vyriausiasis kasininkas Giedrius.

Dingo jos ir už kelių žingsnių esančioje „Rimi“ parduotuvėje. Nepavyko jų aptikti ir kitose Gedimino prospekte išsimėčiusiose maisto parduotuvėse. Daugybė pirkėjų jose suka ratus aplink vaisių lentynas, kuriuose – bananai, džiovintos datulės, importuoti obuoliai ar ne „pirmos jaunystės“ mandarinai.

Tikėtina, kad vaisių ir daržovių tiekėjai netrukus atsibus, ir jau pirmadienį jų automobiliai išsirikiuos ties parduotuvių sandėliais.

Tačiau kol kas prekybininkams tenka prekiauti tuo, kas užsiliko nuo tarpušvenčio.

Po Vilniaus centrą nuo pat sekmadienio ryto iki pavakarės plaukiojo minios žmonių. Parduotuvėse ir vakarui artėjant tebesidriekė pirkėjų eilės, bet pardavėjos, žongliruojančios litais ir eurais, jas gana sparčiai tirpino.

Pirkėjų krepšiuose vis dar kėlė galvą vienas kitas svaigalų butelis. Tačiau tie krepšiai jau nebebuvo tokie sklidini alaus, vyno ar stipriųjų alkoholinių gėrimų, kaip kad būta šeštadienį ar penktadienį. Užtat gerokai daugiau juose vaisių.

Tikėtina, kad per Naujųjų šventes ir savaitgalį švęsti įsismaginę žmonės jau įjungė svaigalų stabdžius. Tačiau atsikratyti jų poveikio nėra taip paprasta.

Tie, kurie turi lėbavimo patirties, įvairiuose interneto forumuose aiškina, kad vaisiai - obuoliai ar bananai padeda šalinti galvos skausmą, o šių vaisių kokteiliai atstato mineralinių medžiagų, pavyzdžiui, kalio balansą.

Citrinos, pasirodo, laikomos vienu iš geriausių pagirių simptomų gydymo vaistų, - arbata su citrina esą šalina nuodus.

Maža to, citrinų sultys padeda užtikrinti reikalingą cukraus kiekį kraujyje, kuris būna pakitęs nuo suvartoto didelio kiekio alkoholio.

Kur čia ekonomika? Žinoma, kad piniginėje. Pastaruoju metu citrinos buvo brangokos. Jų kilogramas kainavo daugiau nei 1,7 euro. Žaliosios citrinos - dar brangesnės. Kol jos dar buvo neiššluotos iš parduotuvių lentynų, jų kilogramo kaina sukosi apie 4,3 euro.

O štai apelsinų ar didžiųjų greipfrutų kilogramą šiuo metu galima nusipirkti ir už 0,8-0,9 euro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.