Su dešra į Lietuvą atkeliavo ir maras

Vilniaus geležinkelio stotyje iš

Grėsmingos ligos užkratas gali plisti ir per maistą.
Grėsmingos ligos užkratas gali plisti ir per maistą.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-01-05 17:32, atnaujinta 2018-01-16 23:18

„Ne pirmą kartą baltarusiškoje dešroje nustatomas afrikinio kiaulių maro virusas patvirtina, kad kaimyninėje šalyje situacija dėl šios ligos yra kur kas rimtesnė nei skelbiama oficialioje informacijoje. Asmeninėms reikmės vežami gyvūniniai produktai kelia didžiausią riziką. Su šiais produktais maras gali nukeliauti į bet kurį Lietuvos rajoną, virusui išplisti pakanka ir nedidelio užkrėstos dešros griežinėlio, neatsakingai išmesto gamtoje ar sušerto naminėms kiaulėms“, - pabrėžė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Jonas Milius.

VMVT duomenimis, 2014 m., tikrinant iš trečiųjų šalių keliaujančių asmenų bagažą, buvo konfiskuota daugiau kaip 2 tonos gyvūninės kilmės produktų.

VMVT primena, kad iš trečiųjų šalių į Europos Sąjungą, tuo pačiu ir į Lietuvą, draudžiama įvežti mėsos, pieno produktus ir gaminius, kitus gyvūninės kilmės maisto produktus. Atsivežti draudžiama net ir nedidelius šių produktų kiekius savo reikmėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.