Pieno produktų kainos vis labiau džiugina pirkėjus

Prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse ir toliau mažėja pieno produktų kainos. Penktadienį pirmasis iš prekybos tinklų atpiginęs 76 skirtingų pavadinimų „Rokiškio pienas“ pieno produktų, nuo šiandien prekybos tinklas mažina dar keliolikos pieno produktų kainas, kuriuos tiekia jau kita pieno perdirbimo bendrovė.

Pieno produktų kainos mažinamos dėl pasaulinėje rinkoje jau kurį laiką tendencingai krentančių pieno supirkimo kainų.
Pieno produktų kainos mažinamos dėl pasaulinėje rinkoje jau kurį laiką tendencingai krentančių pieno supirkimo kainų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 13, 2015, 10:41 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 6:21 AM

Nuo šiandien vidutiniškai 8 proc. pigiau kainuos daugelis „Žemaitijos pieno“ tiekiamų glaistytų sūrelių – „Pinas“ ir „Magija“ rūšių. Parduotuvių lentynose maždaug tiek pat jau atpigo ir šios pieno perdirbimo bendrovės tiekiama grietinė, kefyras, rūgpienis bei sūris.

„Ir toliau derybų metu kartu su partneriais ieškome galimybių, kaip savo pirkėjams pasiūlyti mažesnes jų mėgstamų pieno produktų kainas ilgesniam laikui, o ne tik akcijų metu.

Taip pat galvodami apie skirtingus savo pirkėjų poreikius mažiname kainas ne tik pagrindinių, bet kuo įvairesnių pieno produktų, kurie yra neatsiejama lietuvių mitybos raciono dalis“, – sakė bendrovės „Maxima LT“ Komercijos direktorė Nijolė Penkovskienė.

Glaistyti varškės sūreliai pagal parduodamus kiekius yra desertinių pieno produktų kategorijos viršūnėje. Per mėnesį sūrelių „Pinas“ ir „Magija“ vidutiniškai nuperkama apie 68 tūkst. vienetų. Pagal pardavimus tai vieni populiariausių sūrelių visoje kategorijoje – šių rūšių sūrelių pardavimai nuo bendrų įvairių sūrelių pardavimų sudaro apie 13 proc.

Praėjusį penktadienį „Maxima“ pirmasis iš prekybos tinklų vidutiniškai 8 proc. pigiau pradėjo prekiauti 76 skirtingų pavadinimų „Rokiškio sūrio“ produktų: pieno, sviesto, jogurto, varškės, sūrio ir kitų.

Buvo skelbta, kad pieno produktų kainos mažinamos dėl pasaulinėje rinkoje jau kurį laiką tendencingai krentančių pieno supirkimo kainų.

Pieno kainos mažinamos visose „Maxima“ parduotuvėse visoje Lietuvoje. Tarp labiausiai atpigusių produktų – dauguma grietinės rūšių, kai kurie varškės sūrėliai, lydytas ir fermentinis sūris, pienas, varškė, jogurtas. Derybos dėl galimybių sumažinti kainas tęsiamos ir su kitais didžiaisiais šalies pieno perdirbėjais.

229 prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse kasdien apsiperka daugiau nei 0,5 mln. pirkėjų, juose dirba daugiau nei 16 tūkst. darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.