Rusija atšauks maisto produktų embargą, tačiau tik ne Lietuvai

Vakarų sankcijos Rusijai metams buvo įvestos pernai kovą.

Vakarų sankcijos Rusijai metams buvo įvestos pernai kovą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakarų sankcijos Rusijai metams buvo įvestos pernai kovą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-01-16 16:47, atnaujinta 2018-01-15 21:03

Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“) pasiūlė kai kurių Europos šalių žinyboms bendradarbiauti, kad jų gamintojai galėtų atnaujinti tiekimą Rusijai, kai tik bus atšauktas embargas. Tokią iniciatyvą tarnybos vadovas Sergejus Dankvertas pristatė per daugybę susitikimų su Europos kolegomis Berlyne.

„Aš girdėjau tą kalbą, aš išgirdau vakar tą iš mūsų Veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus - jis buvo susitikęs su Rusijos veterinarijos tarnybos vadovas, bet ką paminėjo apie kitas valstybes, Lietuvos tame tarpe nėra“, - penktadienį Berlyno „Žaliosios savaitės“ parodoje žurnalistams sakė V.Baltraitienė.

Pasak J.Miliaus, Lietuva į sąrašą šalių, iš kurių būtų vėl įvežamas maistas į Rusiją, nepatenka.

„Mes kalbėjome apie tai, su manimi buvo dar penkios Europos valstybės. (...) Ypatingai Prancūzija, Danija, Olandija nori atšaukti tą embargą ir pasiruošę pasirašyti dvišalius susitarimus dėl kai kurių maisto produktų, tačiau Lietuva - mes nebuvo įvardinti tame sąraše, kad būsime įtraukti“, - penktadienį „Žaliojoje savaitėje“ žurnalistams sakė J.Milius.

S.Dankvertas pareiškė, kad embargo panaikinimas aptariamas su  „kolegomis iš Vokietijos, Olandijos, Prancūzijos, Belgijos, Italijos, Vengrijos ir kitų šalių“.

Jo žodžiais, „Rosselchoznadzor“ laukia skubių atsakymų į šią iniciatyvą.

Pernai rugpjūčio pradžioje Rusija vieneriems metams uždraudė maisto ir žemės ūkio produktų importą iš Europos Sąjungos, JAV ir kitų Vakarų šalių, reaguodama į Vakarų sankcijas dėl numanomos paramos Ukrainos prorusiškiems separatistams bei Krymo aneksijos.

Vakarų sankcijos Rusijai metams buvo įvestos pernai kovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.