Žinios iš Davoso: „Google“ nori atidaryti biurą Lietuvoje

JAV interneto kompanija „Google“ ir dar dvi verslo milžinės nori atidaryti biurus Lietuvoje, iš Pasaulio ekonomikos forumo Davose pranešė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

2015-01-21 15:40, atnaujinta 2018-01-15 10:24

„Interesą mums rodo „Google“, nes Lietuvoje nori atidaryti savo biurą Vilniuje. Tai būtų pirmasis Baltijos šalyse biuras. Taip pat Niujorko „Nasdaq“ norėtų atidaryti savo centrą Vilniuje. Taip pat „Thermo Fisher“ – Jungtinių Amerikos Valstijų farmacijos kompanija. Visi jie nori kalbėtis, bendrauti ir susitikti“, – LRT televizijos laidai „Laba diena, Lietuva" trečiadienio popietę sakė D.Grybauskaitė.

Pasak šalies vadovės, tokio pobūdžio papildomi darbai užims daug daugiau laiko ir energijos ir bus gerokai svarbesni ir naudingesni nei tiesioginis kalbėjimas vienoje iš diskusijų. D.Grybauskaitė trečiadienį skaitys pagrindinį pranešimą diskusijoje apie geoekonomikos įtaką energetikai.

Šveicarijos kurorte Davose taip pat numatyti neoficialūs D.Grybauskaitės susitikimai su Vokietijos, Ukrainos ir Gruzijos vadovais, Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) generaliniu sekretoriumi Angelu Gurria. Lietuva šiemet planuoja pradėti derybas dėl stojimo į EBPO, anksčiau A.Gurria yra teigęs, kad Vilnius yra gerai pasiruošęs stojimo procesui.

„Tai labai svarbus Lietuvai susitikimas. Jo metu aptarsime, ką dar Lietuva turi padaryti prieš pradėdama derybas, kas jau yra padaryta“, – LRT radijui sakė šalies vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.