Marijampolės turguje kainos nesikandžioja, tačiau pirkėjų mažai

Jau priprantu prie euro, visai smagu“, – teigė solidaus amžiaus Lina.

Degučių turgaus pardavėjos guodėsi, jog po Naujųjų metų labai sumažėjo pirkėjų.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Degučių turgaus pardavėjos guodėsi, jog po Naujųjų metų labai sumažėjo pirkėjų.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

2015-01-22 13:32, atnaujinta 2018-01-15 08:26

Degučių turgaus pardavėjos neslėpė, jog vieni pirkėjai net nepasižiūri į kainas ir iš karto reiškia priekaištus: „Pas jus viskas pabrango.“ Įtariems klientams pardavėjos kantriai rodo ir aiškina, jog eurais kainos liko tokios pat. „Turgavietėje prekiauju nuo praėjusių metų rugsėjo ir galiu užtikrinti – jokia mano prekė nepabrango, – tvirtino konditerijos pardavėja Regina. – Žmonės prieš euro įvedimą patys save nuteikė, kad viskas stipriai brangs.“

Marijampolietė Lina, perkanti ir turguje, ir prekybos centruose, pastebėjo, jog turguje mėsa daug brangesnė. „Mėsą perku parduotuvėje, nes ji euru ar pusantro pigesnė. Be to, turguje pabrango skumbrė ir silkė. Prekybos centruose keliais centais padidėjo kiaušinių kaina, todėl juos perku turguje.

Jau priprantu prie euro, visai smagu“, – teigė solidaus amžiaus Lina.

Ne vien pieno produktais prekiaujanti Reda tikino, jog kainos liko tokios pačios: „Stengėmės apvalinti į mažesnę pusę – pirkėjų naudai. Jie tai iš karto pastebi ir būna patenkinti“.

Greta jos prekiaujanti Dovilė sakė, jog keliais euro centais pabrango tik tie pieno produktai, kurių kainas padidino patys gamintojai.

Pirkėja Daiva pastebėjo, jog keliais euro centais pabrango majonezas, sūris, mineralinis vanduo: „Tačiau vaisių ir daržovių kainos liko normalios, įmanoma nusipirkti.

Prekybininkai turi apvalinti kainas bet kokiu atveju, kitaip jau nebus.

Manau, jei nieko neįvyks, kainos stabilizuosis, jos nebeturėtų kilti.“

Mėsos skyriuje dirbanti Aldona pasakojo, jog pasitaiko nepatiklių pirkėjų. „Žmonės vis tiek tvirtina, jog pabranginome mėsos produktus. Aiškiname jiems, rodome, kad taip nėra. Tik kai kurie gaminiai, kai apvalinome kainas, pabrango vienu dviem centais. Daugiausia darėme taip, kad apvalinimas būtų mūsų nenaudai“, – teigė pardavėja Aldona.

Degučių turguje apsiperkanti Sandra, su vyru auginanti mažylį, prisipažino, jog pernelyg nenagrinėja kainų, tačiau pastebėjo, jog prekybos centruose pabrango šviežia mėsa.

Vištienos pardavėja Angelė nerimavo, jog prekyba darosi nuostolinga. „Labai sumažėjo pirkėjų. Nežinau, kur jie dingo. Visi juk negali važinėti į Suvalkus, kur vištiena daug pigesnė?

Parduodu ūkininko tiekiamą vištieną. Nuo praėjusių metų ji visiškai nepabrango, tačiau pirkėjų beveik nėra“, – stebėjosi prekybininkė.

Liudvinavo apylinkėse ūkininkaujantis Vidmantas žvarbų antradienį prekiavo savo augintomis daržovėmis.

Jų Vidmantas tiekia ir kelioms Marijampolės mokykloms bei darželiams. „Palikau tas pačias kainas. Morkos kaip buvo litas, taip ir eurais liko – 0,29.

Kiti morkas pardavinėja po 0,30 euro centų. Girdėjau, kaip pirkėjos tarpusavyje kalbėjo: „Einame, čia pigiau.“ Žmogui dabar ir vienas centas daug reiškia.

Kitų prekeivių bulvės po 0,23 euro centus, mano – po 0,20.

Šviežios mėsos lietuviai važiuos į Suvalkus, mūsų kraštui dėl to jau viskas prastai.

Prieš Naujuosius pirkėjai ne tik aliuminių centų arbatpinigių palikdavo, o dabar jau nieko nepalieka.

Šiuo metu vyksta persilaužimas. Šituos euro centukus žmonės dar ilgai brangins.

Kaina – kintamas dalykas. Gali prašyti kiek tik nori, bet reikia žiūrėti, ar duos pirkėjas“, – kalbėjo ūkininkas.

Vidmantas teigė pastebėjęs, jog seni žmonės vargsta su naujais pinigais – neįžiūri centų skaičių. „Be to, paduodu kokiam senukui kitos valstybės metalinę monetą, jis tuoj apsižiūri ir reikalauja: „Duok man su arkliu.“ Suprask, – su Vyčiu“, – šypsojosi ūkininkas Vidmantas. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.