Briuselyje – skubus pasitarimas dėl Rusijos embargo

Skaldyk ir valdyk? Ši Rusijos nuostata kelia nerimą Baltijos šalių politikams. Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė kartu su kolegomis iš kitų Europos Sąjungos šalių Briuselyje ketina aptarti Rusijos embargo padarinius ir galimus dvišalius kitų valstybių susitarimus su Rusija dėl žemės ūkio produkcijos eksporto atnaujinimo.

Anot V.Baltraitienės, dėl Rusijos paskelbto embargo daugelis Europos šalių patyrė nuostolių, tačiau tai yra kaina, kurią reikia sumokėti už priimtą politinį sprendimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Anot V.Baltraitienės, dėl Rusijos paskelbto embargo daugelis Europos šalių patyrė nuostolių, tačiau tai yra kaina, kurią reikia sumokėti už priimtą politinį sprendimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-26 10:49, atnaujinta 2018-01-15 02:01

„Dėl Rusijos paskelbto embargo daugelis Europos šalių patyrė nuostolių, tačiau tai yra kaina, kurią reikia sumokėti už priimtą politinį sprendimą, o jį lėmė esama geopolitinė situacija. Reikia nepasiduoti Rusijos primetamai „skaldyk ir valdyk" taktikai ir išlaikyti ES vienybę.

Raginame Europos Komisiją įvertinti tokių dvišalių susitarimų atitikimą ES teisei bei imtis būtinų žingsnių, kad būtų išvengta bet kokios diskriminacijos tarp skirtingų ES valstybių narių“, – sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai apie galimus dvišalius Rusijos ir kitų valstybių susitarimus dėl embargo atšaukimo Lietuvos, Lenkijos ir Estijos žemės ūkio ministrai kreipėsi į pirmininkaujančią Europos Sąjungos Tarybai šalį Latviją, prašydami kuo skubiau aptarti situaciją dėl Rusijos embargo.

V.Baltraitienė skubiai išvyko į pasitarimą Briuselyje, kur taip pat, kaip ir kaimyninių valstybių atstovai, ketina išreikšti susirūpinimą dėl pasklidusių žinių, juolab kad Europos Komisija nuolat ragina valstybes nares išlikti vieningomis, kol Rusija, paskelbusi draudimą dėl eksporto visai Europos Sąjungai, pati jį atšauks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio