Ministras K. Trečiokas įsitikino – atliekos deginamos saugiai

Pradėjusioje veikti pavojingų atliekų deginimo įmonėje „Toksika“ apsilankęs aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas domėjosi, kaip vyksta atliekų deginimo darbai. Ministerijos specialistų delegacija po apsilankymo atliekų deginimo įrenginyje negailėjo pagyrų įmonės specialistams bei džiaugėsi, kad su atliekomis yra tvarkomasi tinkamai.

Ministerijos specialistų delegacija po apsilankymo atliekų deginimo įrenginyje negailėjo pagyrų įmonės specialistams bei džiaugėsi, kad su atliekomis yra tvarkomasi tinkamai.<br>L.Kirklytės nuotr.
Ministerijos specialistų delegacija po apsilankymo atliekų deginimo įrenginyje negailėjo pagyrų įmonės specialistams bei džiaugėsi, kad su atliekomis yra tvarkomasi tinkamai.<br>L.Kirklytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Kirklytė

2015-01-28 08:30, atnaujinta 2018-01-14 21:13

Pagal naujausias technologijas Šiaulių rajone įkurtas pavojingų ir nepavojingų atliekų tvarkymo įrenginys yra vienintelis Baltijos šalyse. Surengtos ekskursijos metu ministras domėjosi įrenginio veikimo principais, veiklos rezultatais, išmetamų dalelių monitoringo duomenimis. Po renginio kalbintas K. Trečiokas teigė nusiraminęs, kad deginimo procesas vyksta sklandžiai ir nesukels pavojaus nei aplinkai, nei žmonėms, nei gyvūnijai.

„Dabar man, kaip aplinkos ministrui – ne tik išgirdus, bet ir pamačius – bus žymiai ramiau. Aišku, galima tuos duomenis pasižiūrėti bei pastudijuoti viešai prieinamais kanalais, tačiau pamatęs, kaip veikia ir kaip entuziastingai pats direktorius pristato ir išmano kiekvieną detalę, tikrai pajutau pasitikėjimą“, – po vizito aiškino K.Trečiokas.

UAB „Toksika“ generalinis direktorius Arūnas Dirvinskas pabrėžė, kad Šiauliuose pastatytas mažiausias Europoje atliekų deginimo įrenginys, dabar jis dirba saugiai ir pagal planą, o neseniai baigtos poveikio aplinkai vertinimo ataskaitos išvados – teigiamos, skatinančios veikti. „Įrenginys dirba saugiai. Tikimės, kad ir ateityje dirbs taip pat saugiai, nes kiekvieną kartą įgyjame vis daugiau patirties. Auga ir darbuotojų pasitikėjimas savo jėgomis: dalis mokėsi išsamioje stažuotėje Italijoje, taip pat tobulino įgūdžius ir šiame įrenginyje. Kaip vadovas, esu patenkintas, pasitikiu kolektyvu“, – pasakojo A.Dirvinskas.

Itin griežtomis sąlygomis dirbanti atliekų tvarkymo įmonė, direktoriaus teigimu, ir toliau sieks tik aukščiausių standartų. „Aplinkosaugininkai kiekvieną minutę gali matyti mūsų įrenginio išmetimo emisijas, atliekų, dūmų koncentracijas. Gali jas peržiūrėti, analizuoti. Mes žinome, kad nustatytų rodiklių viršyti negalime. Visą laiką sakiau: arba mes dirbsim saugiai, arba nedirbsim visai. Tad šiandieną mes dirbame saugiai, ir aš darysiu viską, kad ir ateityje dirbtume saugiai“, – teigė A.Dirvinskas.

Po teigiamo specialistų įvertinimo, įmonės vadovai ima drąsiau kalbėti apie verslo plėtrai būtinus planus: ketinama įkurti atliekų šalinimo sąvartyną, plėsti aikštelės ribas ir 10 proc. padidinti valandinį deginamų atliekų kiekį. Specialistai pabrėžia, kad sėkmingai įgyvendinus plėtros planus aplinkai nebus daroma žala, nes bus išlaikytas tas pats metinis deginimų atliekų kiekis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?