„Ryanair“ neramiai laukia, ar Lietuvoje didės mokesčiai

Trisdešimtmetį švenčiančios Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ atstovai mano, kad mokesčių didinimas šalies oro uostuose būtų klaida, nes šalis taptų mažiau konkurencinga – tai pareiškė į Kauną atvykęs bendrovės komercijos padalinio vadovas Davidas O'Brienas.

D.O'Brienas viliasi, kad mokesčiai nedidės.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.O'Brienas viliasi, kad mokesčiai nedidės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Feb 4, 2015, 9:02 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 5:14 AM

Senoji sutartis baigiasi po metų ir aviacijos specialistai neabejoja, kad „Ryanair“ nebegaus tokių nuolaidų, kokių gavo prieš kelerius metus siekiant pritraukti daugiau skrydžių į Vilnių. Airijos bendrovė garsėja griežta pozicija derybose dėl lengvatų ir nevengia ultimatumų.

D.O'Brienas pateikė pavyzdį – Feso oro uosto (Marokas) vadovai svarsto galimybę šaltuoju metų laiku išvins atsisakyti oro uosto mokesčių.

Šiuo metu „Ryanair" turi 72 bazes 30 šalių. Viena jų – Kaunas, kur nuolat stovi 2 lėktuvai, taip pat įkurtas orlaivių aptarnavimo centras.

2015-ųjų vasarą bendrovės lėktuvai iš Kauno skraidys 17 krypčių. Šio sezono naujiena – Šanonas Airijoje – į šį miestą numatyti 2 skrydžiai per savaitę.

Nuo 2 iki 3 didinamas skrydžių dažnis į Alikantę (Ispanija) ir Oslą (Norvegija). Šiemet „Ryanair“ paslaugomis Kaune turėtų pasinaudoti apie 680 tūkst. keleivių.

Paskelbusi šūkį „Visada gerėjame“ bendrovė keleivių skaičių ketina padidinti specialiais pasiūlymais šeimai „Family Extra“ ir verslui „Businnes Plus“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.