Iš kur į Lietuvą atkeliauja kone pusė visų siuntų?

Lietuvos pašto duomenimis, praėjusiais metais buvo gauta ir išsiųsta 53,6 mln. siuntų. Tai 2,3 proc. daugiau nei 2013-aisiais, kai per Lietuvos paštą buvo išsiųsta ir gauta beveik 52,4 mln. siuntų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2015, 9:56 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:54 AM

„Augančiam siuntų skaičiui įtakos turėjo dėl elektroninės prekybos daugiau kaip 14 proc. išaugęs gaunamų siuntų skaičius. Siunčiamų siuntų – tiek vidaus, tiek tarptautinių – skaičius praėjusiais metais išliko beveik nepakitęs, palyginti su 2013-aisiais“, – teigė Lietuvos pašto Pašto operacijų tarnybos direktorė Rasa Radzevičienė.

Pasak R.Radzevičienės, praėjusiais metais daugiausia siuntų atkeliavo iš Kinijos. Iš šios šalies, kur gerai išplėtota elektroninė prekyba, 2014-aisiais buvo atsiųsta 47 proc. visų gautų siuntų.

Lyginant praėjusių ir 2013 metų populiariausių šalių, iš kurių atkeliauja daugiausia siuntų, penketukus, pokyčiai neesminiai – po Kinijos ir toliau rikiuojasi Lenkija, Vokietija, Latvija, tik Didžiąją Britaniją praėjusiais metais pakeitė Jungtinės Amerikos Valstijos.

Iš Lietuvos daugiausia siuntų siunčiama į Didžiąją Britaniją – 13 proc. visų išsiunčiamų siuntų. Nedaug atsilieka ir Rusija – 12 proc. Šios šalies populiarumas išaugo dėl Lietuvos pašto bendradarbiavimo su partneriais Kinijoje. Lietuva – tranzitinė šalis, tad Lietuvos paštas užtikrina iš Kinijos atkeliaujančių siuntų pristatymą tiek į ES nares, tiek į Rusiją, Baltarusiją ir kitas valstybes.

Tarp populiariausių šalių, į kurias keliauja siuntos iš Lietuvos, taip pat yra Vokietija, Jungtinės Amerikos Valstijos ir Latvija.

Akcinė bendrovė Lietuvos paštas – tankiausią pašto paslaugų teikimo vietų tinklą turinti bendrovė šalyje. Lietuvos paštas teikia pašto, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.