Iš Norvegijos „Lidl“ išstūmė per mažos kainos

Skaitykite verslo žinias ir mūsų FB puslapyje.

„Lidl“ parduotuvėms tinkamų žemės sklypų ieško visoje Lietuvoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Lidl“ parduotuvėms tinkamų žemės sklypų ieško visoje Lietuvoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2015, 11:19 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 11:13 PM

„Nesenas ir labai sėkmingas Baltarusijos kapitalo tinklo „Fresh Market“ atėjimas rodo, kad Lietuvos rinka vis dar yra imli. Tai skatina investuotojus kurti savo prekybos tinklus, kurie dažnai apsiriboja keliomis parduotuvėmis didžiuosiuose Lietuvos miestuose – pavyzdžiui, „Kubas“. Tikimasi, kad „Lidl“ radikaliai pakeis žaidimo taisykles rinkoje, todėl „Lidl“ atėjimas dažnai lyginamas su Švedijos koncerno „Ikea“ atėjimu“, – rašo portalas.

Norvegijoje 2004 m. atsidaręs „Lidl" tinklas po ketverių metų buvo priverstas išeiti, nes, norvegų manymu, žema produkto kaina reiškia ir prastą kokybę.

Pasak portalo, Vilniaus Šeškinės rajone „Lidl“ parduotuvė pastatyta dar prieš metus, bet nebuvo atidaryta tikriausiai laukiant, kol įmonė įkurs tinklą ir visas parduotuves atvers vienu metu.

Tikimasi, kad Vokietijoje būsimus darbuotojus apmokantis „Lidl“ pakeis pirkėjų aptarnavimo kokybę Lietuvoje ir nuolaidų akcijas skelbs du kartus per savaitę, o ne vieną, kaip elgiasi kiti prekybos tinklai.

„Lidl“ parduotuvėms tinkamų žemės sklypų ieško visoje Lietuvoje. Prognozuojama, kad tai sumažins nedarbą regionuose, nes „Lidl“ domina ir provincija, o vienoje parduotuvėje tinklas sukuria apie 20 darbo vietų.

BNS skaičiavimais, šiuo metu „Lidl“ Vilniuje planuoja atidaryti 6, Kaune – 4, Klaipėdoje ir Tauragėje – po 2, Panevėžyje, Šiauliuose, Alytuje ir Ukmergėje – po 1 parduotuvę.

„Lidl“ Lietuvoje veiklą pradėjo 2002 metais, kai ėmė ieškoti žemės sklypų ir darbuotojų, tačiau jo plėtros planus pristabdė 2008-2010 metų finansų ir ekonomikos krizė.

Dabar „Lidl“ dirba 26 Europos šalyse, kur turi kelis logistikos centrus. Tinklas yra sukūręs apie 180 tūkst. darbo vietų.

Skaitykite verslo žinias ir mūsų FB puslapyje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.