Lenkijos oro bendrovę pasmaugė finansinės bėdos

Lenkijos valstybės ir skrydžių bendrovės LOT valdoma oro bendrovė „Eurolot“ naikinama. Šitaip nuspręsta jai neįveikus finansinių sunkumų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2015, 12:23 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 10:56 PM

„Porą mėnesių mes nagrinėjome įvairius variantus, kaip elgtis dėl „Eurolot“, – sakė Vyriausybės atstovas Adamas Ambrozikas.

Jis sakė, kad Vyriausybė atsakingai priėmė sprendimą, susijusį su savo valdoma įmone. Vyriausybei priklausė 62 proc. „Eurolot“ akcijų.

„Eurolot“ priklausę lėktuvai bus perduoti bendrovei LOT.

Finansinių problemų kamuojama „Eurolot“ pastaraisiais metais ieškojo investuotojų užsienyje. 2014 metų gruodį bendrovė pranešė, kad restruktūrizavimo planas buvo naudingas ir tai pasėjo vilčių, kad išbris iš bėdų.

„Eurolot“ yra Lenkijos aviakompanija, kurios didžiąją akcijų dalį tiesiogiai valdo Lenkijos vyriausybė, o likusią dalį – „LOT Polish Airlines“. Įkurta 1996 m. „Eurolot“ iki 2011 metų veikė kaip „LOT Polish Airlines“ regioninių ir vietinių skrydžių operatorius, o prieš kelerius metus pradėjo kurti savą tiesioginių skrydžių tinklą Lenkijos viduje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.