Pagalbos ieškanti Graikija gręžiasi į Rusiją?

Graikijos gynybos ministras Panos Kammenosas įsitikinęs, kad, jei nepavyks susitarti su

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 10, 2015, 9:24 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 3:51 PM

„Mes norime susitarti. Jei to nebus – matome, kad Vokietija nesileidžia į kompromisus ir nori išdraskyti Europą – mes rinksimės atsarginį variantą. Gausime finansavimą iš kito šaltinio. Geriausiu atveju tai bus JAV, tačiau tai gali būti Rusija, Kinija ar kitos šalys“, – savo poziciją aiškino gynybos ministras.

P. Kamenas yra partijos „Nepriklausomi graikai“ lyderis. Kaip ir „Syriza“, ji kovoja prieš taupymo politiką šalyje. Graikija nori iš naujo derėtis su euro zonos narėmis dėl skolos nurašymo. Kai kurios šalys, tarp jų ir Vokietija, tvirtai pareiškė, kad jokių nuolaidų Atėnai negali tikėtis.

Graikijos premjeras Alexis Tsipras pirmadienį pareiškė, kad dėl susitarimo su Europos Sąjunga (ES) yra nusiteikęs optimistiškai, skelbia „EUbusiness“.

„Visi siekiame bendro tikslo – sustabdyti krizę. Esu nusiteikęs optimistiškai, tikiu, kad su partneriais iš Europos rasime kompromisą. Pažvelgus į istoriją, matyti, kad Europai visada pavyko susidoroti su sunkumais, nemanau, kad šįkart bus kitaip“, – įsitikinęs Graikijos atstovas.

A.Tsipras apsilankė Vienoje, likus kelioms dienoms iki euro zonos finansų ministrų susitikimo ir Europos viršūnių susitikimo, kuriame taip pat bus daug dėmesio skiriama Graikijos krizei.

Austrijos kancleris Werner Faymannas tikino, jog ES ir 19 euro zonos narių privalo rasti sprendimą, nes „euro zona turi išlikti vieninga net pačiais sunkiausiais laikais“. Tačiau jis pridūrė, kad Atėnai turi laikytis įsipareigojimų partneriams.

Naujoji Graikijos vyriausybė pažadėjo gerbti finansinius įsipareigojimus, bet premjeras tikino, jog neatsisakys taupymo politikos stabdymo. Šiuo metu šalis reikalauja iš naujo derėtis dėl 240 milijardų eurų suteiktos finansinės paramos programos.

Pirmadienį Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble aiškino, kad, jei graikai nori tolimesnės pagalbos, jie turi vykdyti kreditorių nustatytą programą, o ne ieškoti skubios vienkartinės paramos iš kitur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.