„Maxima“ nubausta už neprižiūrimą pastatą

Didžiausią Baltijos šalyse

„Maximai" teks sumokėti baudą už neprižiūrimą pastatą.<br>V.Balkūno nuotr.
„Maximai" teks sumokėti baudą už neprižiūrimą pastatą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 11, 2015, 10:43 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 1:00 PM

„Jie („Maxima“ – BNS) tą pastatą šiai dienai yra atidavę eksploatuoti nuomos pagrindais bendrovei „Kautra“. Ten lankosi kasdien vairuotojai, autobusus stato. Langai kai kur išdaužyti, sienos sutrūkę, turi aptverti tą teritoriją, nes medžiai auga aplink ir medžių šaknys pažeidė pastato pamatų konstrukcinę dalį. Visumoje pastatas yra netvarkingas“, – BNS aiškino Alytaus savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėja Auksė Juonienė.

Jos teigimu, bendrovė antradienį teisme pripažino, kad nesiėmė priemonių sutvarkyti pastatą, ir patikino, kad teritorija jau tvarkoma.

„Maxima LT“ atstovė spaudai Renata Saulytė BNS teigė, kad pastatas yra komplekso, kurį numatoma rekonstruoti, dalis.

„Bendrovei priklausantis pastatų kompleksas per pastaruosius metus įmonės inžinierių buvo tikrintas kelis kartus, įvertinant jų techninę būklę – patikrinta pastato konstrukcija, stogas, sienos, kitos erdvės. Grėsmės aplinkinių saugumui jis nekelia, bet siekiant saugumo, pastato teritorija buvo aptverta“, – BNS teigė R.Saulytė.

Pasak jos, bendrovė miesto savivaldybę informavo apie ketinimus nugriauti dalį pastatų. Jau rengiamas rekonstrukcijos techninis projektas ir savivaldybės bus prašoma išduoti leidimą. Pasak R.Saulytės, įmonė laikosi plano – darbai galėtų prasidėti balandį.

„Todėl įmonei skirta bauda mums nėra suprantama“, – BNS kalbėjo R.Saulytė.

Pasak jos, kol kas nėra nuspręsta, kas įsikurs pastatuose ateityje. Anksčiau pastatai priklausė Alytaus autobusų parkui, vėliau juos perėmė nekilnojamojo turto plėtotoja „Domus Investus“, iš kurios pastatus įsigijo „Maxima LT“.

Miesto savivaldybė pernai nubaudė „Maxima LT“ už Kalniškės gatvėje esančių pastatų nepriežiūrą – administracinių teisės pažeidimų protokolą bendrovei spalį surašė savivaldybės Turto valdymo ir verslo skyrius. Tuomet teigta, kad įmonei už tai gresia bauda nuo 580 iki 2030 eurų (nuo 2 iki 7 tūkst. litų).

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.