Mėsą laikė priplėkusiame rūsyje, o sūdė pridergtose talpose

Šalčininkų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai kartu su rajono policijos pareigūnais patikrinę privačią valdą Jašiūnų miestelyje (Šalčininkų r.), išaiškino nelegalų mėsos perdirbimo cechą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2015, 3:47 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:46 AM

Jašiūnuose, Naujosios g. 35 esančio namo rūsyje, rastos tuščios, nešvarios, riebaluotos talpyklos, kuriose, kaip įtariama, buvo sūdomi mėsos gaminiai. Gretimoje patalpoje aptikta daugiau kaip pusė tonos (574 kg) sukrautų rūkytų lašinių palčių, šoninės, nugarinės ir kumpio gabalų.

Abi patalpos buvo priplėkusios, nešvarios, prikrautos pašalinių daiktų, jose nebuvo karšto vandens ir plovimo priemonių.

Netinkamomis sąlygomis laikomi mėsos produktai buvo neženklinti, be žaliavų įsigijimo dokumentų.

Patalpų savininkas neturėjo maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo ir kitų reikiamų leidimų užsiimti tokio pobūdžio veikla, buvo nepasitikrinęs sveikatos ir neišklausęs higienos žinių kurso.

Šalčininkų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė tiekti į rinką rastus nelegaliai pagamintus rūkytus mėsos gaminius ir nurodė juos saugiai sunaikinti. Savininkui skirta bauda, patikrinimo medžiaga perduota Vilniaus apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.