Europos Sąjunga rėžė ultimatumą Graikijai

Vokietijos finansų ministras

Jeigu sąlygų nebus laikomasi ir jeigu Graikijos reformų planas, šią savaitę pateiktas kreditoriams, nebus pagrįstas skaičiais, daugiau pinigų šaliai nebus mokama.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jeigu sąlygų nebus laikomasi ir jeigu Graikijos reformų planas, šią savaitę pateiktas kreditoriams, nebus pagrįstas skaičiais, daugiau pinigų šaliai nebus mokama.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 25, 2015, 2:36 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:13 AM

Jeigu sąlygų nebus laikomasi ir jeigu Graikijos reformų planas, šią savaitę pateiktas kreditoriams, nebus pagrįstas skaičiais, daugiau pinigų šaliai nebus mokama, sakė jis SWR visuomeniniam radijui, pabrėždamas, kad įsipareigojimai, dėl kurių Atėnai sutarė su kreditoriais – Europos Sąjunga (ES), Europos centriniu banku (ECB) ir Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) – tebegalioja.

„Jeigu jie juos įvykdys, tuomet galės gauti likusias paramos dalis. O jeigu neįvykdys, pinigų daugiau negaus, – kalbėjo W.Schaeuble ir pridūrė, kad „tuomet Graikija negautų nė vieno euro“.

Antradienį Graikijos partneriai euro zonoje patvirtino Atėnų kairiųjų pažiūrų vyriausybės pateiktas reformas – panašu, kad šalis užsitikrino euro zonos finansinę paramą dar keturiems mėnesiams. Kiek anksčiau naujoji Graikijos vyriausybė pateikė pareigūnui detalų reformų sąrašą – jas ketinama įgyvendinti iki šių metų liepos.

Reformų plane numatytos tokios priemonės: sukurti sąžiningesnę mokesčių sistemą, kovoti su mokesčių vengimu, korupcija ir benzino bei tabako kontrabanda, vykdyti darbo reformas, susijusias su kolektyvinėmis sutartimis ir sandorių sudarymu, kovoti su „humanitarine krize“, teikiant būsto garantijas ir nemokamas asmens sveikatos priežiūros paslaugas neapdraustiems bedarbiams.

W.Schaeuble pabrėžė, kad paramos pratęsimas suteikia Graikijai daugiau laiko, bet jis neatleidžia jos nuo įsipareigojimų vykdymo.

„Iš pradžių Graikijos vyriausybė pareiškė nevykdysianti įsipareigojimų, – kalbėjo jis. – Tada mes pareiškėme: jūs negausite likusių paramos išmokų, numatytų pagal programą. Dabar Graikijos vyriausybė sako, kad vis dėlto sutiktų vykdyti įsipareigojimus. O mes jai sakome: jūs turite daugiau laiko...tam, kad galėtumėte šiuos įsipareigojimus įvykdyti. Bet ar jie juos įvykdys, ar ne, pamatysime. Ir tik tada, kai bus aišku, ar jie juos įvykdė, bus išmokėti pinigai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.