NT ekspertas: „Investicijos Baltijos šalyse vis labiau apsimoka“

NT konsultacijų bendrovės „Newsec“ vadovas Ričardas Čepas teigia, kad Baltijos šalys gali sulaukti didelės tarptautinių investuotojų susidomėjimo NT bangos. Susidomėjimą skatina atsigaunanti investicinio NT – biurų, logistikos objektų ir prekybos centrų – rinka.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2015, 3:47 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 4:58 AM

Pagrindines Lietuvos investicinio NT rinkos tendencijas 2015 m. Lietuvos ekonomikos konferencijoje pristatęs R. Čepas teigia, jog Baltijos šalių investicinio NT rinka išgyvena pakilimą. Aukštos tokių objektų nuomos kainos investuotojams žada didelę grąžą – kur kas didesnę nei investuojant į NT Vakarų Europoje ar Skandinavijoje.

Eksperto nuomone, Baltijos šalių, ypač Lietuvos, investicinio NT rinkos atsigavimą lemia ir tai, kad sparčiai mažėja stambius tarptautinius investuotojus atbaidančių veiksnių. Įvedus eurą nebeliko valiutos rizikos, sparčiau auganti ir vis labiau atsiverianti rinka didina NT objektų likvidumą, gerėja ir vietos gyventojų nuomonė apie investuotojus iš užsienio, o rinkoje sparčiai daugėja naujų aukščiausios kokybės objektų.

Pasak R. Čepo, visi šie veiksniai, kaip ir vis didėjanti investicijų grąža, jau artimiausiu metu turėtų pritraukti stambių tarptautinių investuotojų. Jų neturėtų atbaidyti nei vis dar gana aukšta investavimo Baltijos šalyse rizika, nei geopolitinės aplinkos nestabilumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?