R. Šadžius Lietuvai prognozuoja gerus finansinius metus

Pasak LR finansų ministro Rimanto Šadžiaus, šiemet Lietuvos laukia ne tik didesnis už euro zonos vidurkį BVP augimas, bet ir spartus nedarbo mažėjimas. Auganti ekonomika ir mažėjantis viešasis sektorius bei skolos tvarkymo išlaidos leidžia tikėtis pozityvių finansinių tendencijų.

Finansų ministras Rimantas Šadžius.<br>lrytas.lt nuotr.
Finansų ministras Rimantas Šadžius.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2015, 1:59 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 5:19 AM

Lietuvos ekonomikos konferencijoje pranešimą skaitęs R. Šadžius atkreipė dėmesį ir į galimus rizikos veiksnius. Pasak ministro, svarbiausias išorinis veiksnys – Rusijos krizė ir jos galimas užkratas. Tarp svarbiausių vidinių grėsmių – investicijų srauto sumažėjimas, vis dar aukštas struktūrinis nedarbas ir spaudimas mažinti kainas. Pasak R. Šadžiaus, šią neigiamą įtaką gana stipriai sumažins žemos naftos kainos, atsigaunanti ES prekybos partnerių ekonomika ir ECB skatinimo paketas.

Ministras pastebėjo, kad biudžeto asignavimų dalis, tenkanti ES lėšoms, nuosekliai auga, taigi auga ir ES paramos reikšmė šalies ekonomikos skatinimui. Pasak R. Šadžiaus, dabar pats laikas galvoti apie alternatyvius ekonomikos skatinimo būdus, kurie sumažėjus ES paramai leistų išlaikyti tiek finansinį stabilumą, tiek ir ekonomikos augimo tempą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.