Graikija išdidi – trečiąkart rankos link paramos nebeties

Graikijos premjeras Alexis Tsipras įsitikinęs, kad šaliai neprireiks trečią kartą pratęsti finansinės pagalbos. Dabartinė programa baigiasi po keturių mėnesių.

A.Tsipras pažadėjo, kad jo vyriausybė sieks pakeisti prasiskolinusios šalies situaciją.<br>AP nuotr.
A.Tsipras pažadėjo, kad jo vyriausybė sieks pakeisti prasiskolinusios šalies situaciją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 28, 2015, 12:40 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:00 AM

A.Tsipras pažadėjo, kad jo vyriausybė „dės visas pastangas“, siekdama pakeisti šalies, kurią užgriuvusi skola sudaro 175 proc. BVP, situaciją. Nuo 2010 metų Graikijai buvo paskolinta 240 milijardų eurų.

Anot BBC, penktadienį Vokietija sutiko dar keturiems mėnesiams pratęsti finansinės paramos terminą. Visų 19 euro zonos narių parlamentai turi pritarti pratęsimui, bet Vokietijos, kaip vienos svarbiausių kreditorių, balsas laikomas svarbiausiu.

A.Tsipras Vokietijos sprendimą vertina teigiamai. Jo manymu, tai reiškia, kad Europa Graikija pasitiki, pripažįsta, kad šalis atvertė naują istorijos puslapį ir yra pasirengusi sunkiai dirbti. Jis taip pat pridūrė, kad trečia kartą pratęsti finansinės paramos programos tikrai neprireiks.

Premjeras pažadėjo kovoti su mokesčių vengimu ir sumažinti išlaidas. Politikas pasiryžęs palengvinti nuskurdusių graikų gyvenimus, kadangi nuo 2008 metų pragyvenimo lygis šalyje smarkiai krito. Tikimasi, kad naujajai vyriausybei pavyks užtikrinti nemokamą elektros tiekimą vargingoms šeimoms, suteikti namus 30 tūkstančių gyventojų ir sumažinti skolas kai kuries asmenims bei įmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.