„Hilton“ Vilniuje pagaliau išsirinko vietą savo viešbučiui

Tinklo atstovai žvalgytis Lietuvoje investuotojų pradėjo seniai, tačiau tik šių metų vasarį rimčiau sutelkė dėmesį į derybas. O  dabar pasirašytas ir viešbučio franšizės ketinimų protokolas su „Vičiūnų grupe“.

Vilnius, Rinktinės gatvė 2: „Hilton“ iškils vietoj buvusios šiluminės elektrinės pastato.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilnius, Rinktinės gatvė 2: „Hilton“ iškils vietoj buvusios šiluminės elektrinės pastato.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė

May 5, 2015, 3:28 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 10:12 PM

Tinklo atstovai žvalgytis Lietuvoje investuotojų pradėjo seniai, tačiau tik šių metų vasarį rimčiau sutelkė dėmesį į derybas. O  dabar pasirašytas ir viešbučio franšizės ketinimų protokolas su „Vičiūnų grupe“.

Pasak E.Šiškauskienės, ši įmonių grupė įsigijo sklypą Rinktinės gatvėje ir netrukus imsis projekto. 

Šiek tiek anksčiau portalui lrytas.lt E.Šiškauskienė yra sakiusi, kad Vilniuje per porą trejetą metų turėtų iškilti du nauji pasauliniam „Hilton“ tinklui priklausantys viešbučiai.

„Žmogus parduoda projektą, investuotojai – perka. Ketinimų protokolas ankstesnių sklypo savininkų jau buvo pasirašytas su “Hilton“. Dabar viešbutis „Vičiūnų grupei“ patikėjo frančizę“, – sakė E.Šiškauskienė. Jos teigimu, jei ir kitos derybos bus sėkmingos, kitas „Hilton“ viešbutis iškils taip pat patrauklioje Vilniaus vietose.

Kiekviename iš viešbučių bus ne mažiau kaip po 150 kambarių.

Maskvos namų“ kaimynystės mįslės

Atrodo, kad pagaliau bus įminta mįslė projekto, kurį kone prieš 10 metų parengė Amerikos lietuvio Raimundo Mieželio šeimos įmonė „RVM Investments“?   Šį verslą „Vičiūnų grupės“ įmonei „Kauno saulėtekis“ Mieželiai pardavė šiemet kovą.  

Raimundas Mieželis, buvęs prezidento Valdo Adamkaus patarėjas, prieš keletą metų „Lietuvos rytui“ pasakojo, kokius vargo kelius teko numinti, rengiant statybų projektą Vilniuje, ties Rinktinės ir A.Juozapavičiaus gatvių sankryža. Tai buvęs šiluminės elektrinės pastatas, prieš kurį, kitoje A.Juozapavičiaus gatvės pusėje, iškilo „Maskvos namai“.

Dabar šis pastatas atsidūrė „Hilton“ viešbučio taikinyje.  

„Dar 2005 metais kartu su Lietuvos energetikos muziejumi pradėjome derinti detalųjį planą. Tai buvo labai ilgas procesas. Vilniaus miesto savivaldybės taryba šį planą patvirtino tik 2009-asisiais.   Norėjome sutvarkyti bent vieną apleistą sostinės kampelį – pastatyti pastatą, kuriame įsikurtų arba biurai, arba būtų nuomojami apartamentai. Net pavyko pakviesti veiną Kanados-0landijos bendrovę, kad dirbtume kartu“, – yra pasakojęs R.Mieželis. Jo teigimu, patvirtinus detalųjį planą, netruko pabusti kai kurie to meto Kultūros departamento valdininkai, kurie rado „galimų teisės aktų pažeidimų“, – berods, jiems pasirodė, kad pastatas tai teritorijai gali būti per aukštas.

 Anot R.Mieželio, jo šeimos įmonei teko įsivelti į teismus. Ginčai buvo pasiekę ir Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, o šis nustatė, kad teisės aktų pažeidimų – nebūta.

Tinklo vardas nežada prabangos

  „Maždaug prieš šešerius metus ir mes buvome susitikę su didžiųjų viešbučių tinklų atstovais. Buvo tuo metu sujudimo, bet jie atsitraukė. Ir šiuo metu nesu tikras, kad jie čia ateis. Mūsų rinka nėra tokia didelė, ypač dabar, kai jai turime „Kempinski“. Be to, didieji tinklai turi įvairios klasės viešbučių. Tai, kad kuris nors tinklas ateis, dar nereiškia, kad jis steigs pačios aukščiausios klasės viešbutį. Gali būti, kad tik trijų žvaigždučių“, – svarstė „Best Western“ viešbučių tinklui Lietuvoje atstovaujančios bendrovės „Liuks“ direktorius Zigmantas Dargevičius.

 Siūlymų gali būti įvairių, bet tikimybė, kad didieji tinklai, kad „Hilton“, „Marriott“, „Four Seasons“ ir kiti dėl Vilniaus pradės „draskytis“?   „Tik tuomet, kai išgirsiu, kas ir kurioje teritorijoje sudaryta sutartis, patikėsiu, kad tai įvyko.

  Viešbučiai paprastai nesidairo tuščios vietos. Jiems svarbu, kad jau būtų parengtas projektas ar pradėtos statybos, ir vertina, ar visa tai atitinka jų reikalavimus. Nuo nulio jie patys niekada nieko nestato“, – paaiškino „Best Western“ – pagal frančizę įrengto viešbučio Vilniuje atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.