Dar nestuktelėjo 20 metų? Rudenį svaigalų nebenusipirksit

Kartelė kyla. Nuo lapkričio 1-osios dvidešimties metų dar nesulaukę jaunuoliai svaigalų, atrodo, nebegalės nusipirkti. Rudenį ketinama uždrausti ir prekybą bet kokiais alkoholiniais gėrimais per jaunimui skirtus renginius. Seimas jau pritarė tai numatančioms Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms, bet turės balsuoti dar kartą.

Tikslinama mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais tvarka, numatanti, kad prekiauti alkoholiniais gėrimais būtų draudžiama per nepilnamečiams skirtas šventes ir įvairius masinius renginius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Tikslinama mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais tvarka, numatanti, kad prekiauti alkoholiniais gėrimais būtų draudžiama per nepilnamečiams skirtas šventes ir įvairius masinius renginius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2015, 6:03 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 9:41 PM

Vienose jų siūloma nuo šių metų lapkričio 1 d. drausti vartoti ir turėti bet kokių alkoholinių gėrimų asmenims iki 20 metų. Parduoti jaunesniems asmenims svaigalų pardavėjai taip pat nebeturės teisės.

Viešojo maitinimo veiklą vykdančios įmonės privalės užtikrinti, kad asmenys iki 20 metų nevartotų alkoholinių gėrimų prekybos alkoholiniais gėrimais vietose.

Šiuo metu visi šie draudimai galioja asmenims, jaunesniems kaip 18 metų.

Svarstomomis pataisomis siekiama mažinti alkoholinių gėrimų prieinamumą ir vartojimą vaikams ir jaunimui bei bendrą alkoholio vartojimo daromą žalą.

Seimas po svarstymo pritarė ir kitoms Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms.

Jomis siūloma tikslinti mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais tvarką numatant, kad Lietuvoje prekiauti alkoholiniais gėrimais būtų draudžiama per nepilnamečiams skirtas šventes, masinius renginius, parodas, koncertus, teatro spektaklius, cirko ir kitus renginius.

Siūloma, kad savivaldybių tarybos galėtų priimti sprendimus dėl teisės riboti ar uždrausti prekybą alkoholiniais gėrimais per įvairius renginius.

Numatoma, kad pastarosios įstatymo pataisos įsigalios 2015 m. rugsėjo 1 d.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.