„Siemens“ naikina 4,5 tūkst. darbo vietų, Lietuvos nejudins

Vokietijos pramonės įmonių grupė „Siemens“ planuoja visame pasaulyje atleisti 4,5 tūkst. savo darbuotojų. Tai jau antrasis personalo karpymas šiais metais. Šių metų vasarį įmonė paskelbė apie planus atleisti 7,8 tūkst. darbuotojų, t. y. maždaug 2 proc. viso personalo. Tokio žingsnio imtasi atliekant įmonėje didelio masto restruktūrizaciją. Apie tai informuoja AFP.

„Siemens“ ruošiasi stipriai sumažinti darbuotojų sąrašus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Siemens“ ruošiasi stipriai sumažinti darbuotojų sąrašus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 7, 2015, 11:13 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 5:00 PM

Šį kartą apie 2,2 tūkst. darbo vietų bus panaikinta Vokietijoje, pranešė Miunchene įsikūrusi įmonė, kurioje visame pasaulyje dirba daugiau nei 300 tūkst. žmonių.

Įmonės padalinyje Lietuvoje dirba 65 žmonės, tačiau globalūs pokyčiai jų nepalies.

„Siemens“ generalinis direktorius Joe Kaeseris, perėmęs vadovavimą 2013-aisiais, 2014 m. gegužę pranešė apie stambaus masto restruktūrizavimo planą, kuriuo siekiama iki 2016 metų žymiai sumažinti pramoninės grupės padalinių skaičių ir apkarpyti hierarchinę organizacinę struktūrą.

Tikimasi, kad verslo restruktūrizavimas padės įmonei sutaupyti apie milijardą eurų ir pagerins pelno rodiklius, susitelkus ties tam tikrais padaliniais, tokiais kaip medicinos įrangos ir skaitmeninių sistemų, skirtų pramonei ir transportui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.